PC

Cum se comportă Threadripper când trece de 5.1GHz

Procesoarele Threadripper au impresionat până acum prin numărul de nuclee, dar nu tocmai prin frecvențe, din cauza limitelor termale. Dar ce s-ar întâmpla dacă aceste limite nu ar fi o problemă?

Tocmai acesta a fost subiectul unei întruniri dintre AMD și câțiva overclock-eri, printre care și Monstru de la Lab501. Împreună, au reușit să demonstreze de ce ar putea fi în stare un procesor Threadripper 1950X, cu 16 nuclee fizice, dacă ar putea fi menținut la frecvența de 5187MHz. Simplu spus, rezultatul obținut de acest procesor în Cinebench este un record mondial. A reușit să atingă un scor de 4122 puncte, cel mai apropiat procesor Intel cu 16 nuclee având un scor de 2867 puncte, fiind vorba de un Intel Xeon E5 2667 v4. Rămâne de văzut dacă această record va fi luat înapoi de Intel cu lansarea lui i9 7960X.

E lesne de înțeles că recordul a fost atins folosind răcire pe azot lichid, procesorul funcționând la răcoroasa temperatură de -190 de grade celsius. Nu este ceva ce poate fi menținut pe termen lung sau o reflectare a ceea ce pot să facă procesoarele care vor ajunge pe piață în august, dar indică potențialul pe care îl poate avea Threadripper și dă speranță pentru generația a doua a acestei arhitecturi.

[Lab501]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button