PC&Consoles

Cum se apară Humble Bundle de G2A

După cum ați putut observa în ultima vreme, există o economie destul de potentă bazată pe re-vânzarea de coduri pentru jocuri obținute prin metode nu tocmai legale.

Una din sursele pentru materia primă a acestei economii este Humble Bundle, serviciul care vă permite ori să cumpărați jocuri la prețuri foarte mici, ori să dați puțin mai mult pentru a dona câtorva organizații caritabile și ONG-uri. 

Din fericire, Humble Bundle a înțeles de ceva vreme care sunt riscurile și a luat măsuri pentru a se proteja împotriva achizițiilor în masă de coduri, printr-un sistem menit să descurajeze frauda. Nu este vorba de un mecanism propriu, ci de unul realizat de o companie numită Sift Science, care detectează achiziții suspicioase.

Când este detectată o tranzacție care nu prea pare a fi în totalitate legitimă, Humble Bundle va lua legătura direct cu acel cumpărător pentru a-i valida identitatea, folosind un număr de telefon și un SMS. De obicei, oamenii care utilizează carduri bancare furate pentru a cumpăra jocuri nu sunt tocmai chiar atât de dornici să ofere astfel de informații, și tind să fugă atunci când sunt detectați. Desigur, un număr de telefon de care elementul criminal se poate descotorosi nu este tocmai greu de găsit pentru o organizație care se ocupă cu asta de ceva vreme.

Humble Bundle tinde să meargă pe ideea de-a nu împiedica un client legitim să cumpere un joc, așa că tot există riscul ca elementul criminal să pună mâna pe câteva coduri. Totuși, este un factor limitant care mai descurajează o parte din „deștepții” care dau târcoale pe internet.

[Gamasutra]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button