TECH

Cum sa trimiti roboti la cumparaturi…

Cum sa trimiti roboti la cumparaturi? De acum inainte putem spune adio mersului  la cumparaturi! Doi dintre fondatorii Skype au creat o companie – Starship Technologies –  care va pune la dispozitia oamenilor roboti ce  vor livra direct la domiciliu cumparaturile oamenilor.

Robotii pot atinge viteza de 4 mph. Scopul lor este sa livreze saci cu alimente intr-un interval relativ mic: 5-30 de minute. Chiar daca vor merge singuri, autonomia lor va fi de 99%. In permanenta va fi cineva care va avea grija ca robotul sa nu greseasca drumul. Totodata, cumparaturile sunt in siguranta deoarece sunt incuiate intr-un loc special construit, iar acesta poate fi deschis doar cu telefonul mobil al destinatarului. Va exista si o aplicatie speciala pentru telefonul mobil, cu ajutorul careia veti putea urmari traseul robotului.

Robotii sunt electrici, asa ca nu exista vreun efect negativ asupra mediului.  Intr-o prima etapa, vor fi folositi de catre firme, in scopul de a livra produse vrac.

Lansarea acestor roboti ar trebui sa aiba loc in 2016, in tari ca USA, Marea Britanie. In felul acesta Starship Technologies concureaza acum cu Amazon sau Google. Cele doua din urma, produc drone care fac deja livrari la domiciliu.

Articole asemanatoare

Back to top button