Community

Cum sa recuperezi datele sterse cu ajotorul lui EaseUS Data Recovery Wizard Pro

EaseUS produce o gamă puternică de utilitare de date care sunt atât de puternice încât să răspundă nevoilor profesioniștilor IT și să fie ușor de utilizat pentru oricine altcineva. În timpul acestui test, vom examina soluția de recuperare a datelor oferita de catre EaseUS numită Data Recovery Wizard Pro.

Disponibil atât pentru Windows cât și pentru Mac, programul EaseUS Data Recovery Wizard vă va ajuta să recuperați atât fișiere șterse accidental, cât și fișiere șterse utilizând alte programe. Se pot utiliza, de asemenea, partiții care nu sunt montate, brute sau corupte. Utilizatorii avansați vor aprecia capacitatea sa de a recupera datele de pe servere și de stocare RAID.

În general, experiența utilizatorului este una dintre cele mai bune din orice utilitate de recuperare pe care am vazut-o, acesta fiind pe primul loc cand alegem un software de recuperare de date.
Pentru utilizatorii obișnuiți cu Windows, vă recomandăm Data Recovery Wizard Pro  + WinPE. „WinPE” vă permite să recuperați date de la computere care nu vor porni din cauza problemelor cu partițiile lor de boot, in general cele care au MBR-ul stricat. Versiunea Mac se numește „Data Recovery Wizard Pro for Mac with Media Bootable”.

Atât utilizatorii Windows și Mac pot opta pentru o opțiune mai ieftină care nu include un CD de recuperare. EaseUS oferă, de asemenea, software de recuperare pentru iPhone și dispozitive Android. Pe lângă planurile regulate ale consumatorilor, există licențe prețioase destinate profesioniștilor IT. Pretul pentru o licență pleacă de la 39$ și ajunge până la

EaseUS oferă versiuni de încercare a software-ului său, care poate fi utilizat pentru a recupera până la 2 GB de date pe PC-uri și Mac-uri. Varianta trial vă va ajuta să determinați dacă datele pierdute pot fi recuperate înainte de a achiziționa software-ul. Deoarece oferă o versiune trial, politica de rambursare de 30 de zile a companiei EaseUS nu se aplică în cazul unor circumstanțe non-tehnice, deci asigurați-vă că știți ce achiziționați.

În ceea ce privește tipurile de fișiere acceptate, EaseUS acoperă toate fișierele de bază:

Documente: Word, Excel, Powerpoint, PDF
Imagini: JPEG, PNG, RAW, Photoshop, Illustrator
Audio: MP3, WAV, AIFF, AAC, Ogg
Videoclipuri: MPEG-4, QuickTime, AVI, WMV
Arhive: Zip, Gzip, RAR, Stuffit

Iar acesta suporta stocari formatate în:

Windows: FAT, NTFS
Mac: HFS, HFS +
Depozitare detașabilă: ExFat

După deschiderea aplicației, pasul unu necesită alegerea unei locații de scanare. Puteți alege să scanați desktopul, o anumită partiție sau o unitate externă. Dacă aveți de-a face cu o partiție care nu se montează sau nu se șterge, programul îl va afișa și acelea. Spre deosebire de majoritatea programelor de recuperare a datelor, nu este necesar să rulați o scanare completă.

Alegeți apoi partiția de pe care doriți să recuperați datele apoi apăsați pe scan. Programul va executa automat o scanare rapidă, apoi o scanare profundă. În timpul scanării, programul afișează o bară de progres în partea de sus a aplicației, împreună cu numărătoarea inversă a timpului în care aceasta va termina de scanat. Puteți să răsfoiți și să previzualizați fișiere înainte ca scanarea să se încheie, deoarece acestea sunt recuperate.

Odată ce scanarea sa terminat, puteți căuta conținut pe arborele de fișiere, categoria de fișiere (grafică, audio, document, video, e-mail, altele) și să căutați fișiere. Căutarea este utilă deoarece puteți căuta un anumit tip de fișier prin căutarea unei extensii (.txt, .jpg). Conținutul pe care l-ați șters personal va fi în directorul dedicat coșului de gunoi. Conținutul care a fost șters prin alte mijloace, cum ar fi un program, poate fi găsit într-un dosar special marcat ” RAW.

Recuperarea conținutului este simplă. Doar faceți clic pe caseta de selectare de lângă numele fișierului, apăsați butonul „recover” și selectați o locație de recuperare. Această locație trebuie să fie o partiție sau o unitate separată și puteți alege o unitate externă. Evident, programul nu poate recuprea toate fisierele, dar dintre toate cele testeate de noi, programul realizat de către EaseUS se descurcă cel mai bine.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button