RSS PaginaDeMediaSecuritateSTIRI IT

Cum sa iti stergi istoricul de activitate de pe Facebook?

Mark Zuckerberg a anuntat de curand unealta numita Clear History care iti permite sa iti stergi istoricul de navigare de pe Facebook. Aceasta este situata intr-o noua sectiune din setarile contului tau, numita Off-Facebook Activity si iti permite sa vezi ce parteneri ai retelei sociale s-au folosit de interactiunile tale, chiar si atunci cand nu erai pe Facebook.

Cum iti stergi istoricul de activitate pe Facebook?

Aceasta functie a fost anuntata initial in cadrul conferintei F8 din 2018 in urma scandalului Cambridge Analytica si a fost disponibila in numai trei tari cu amanari de cateva luni. Facebook spune ca amanarile au aparut in urma problemelor tehnice si a modului in care compania stocheaza date pe serverele sale.

Off-Facebook Activity marcheaza un nou nivel de transparenta si control asupra propriilor date. Am lucrat la aceasta functie mult timp deoarece a trebui sa reconstruim unele sisteme de la zero pentru a face posibila o astfel de actiune.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook

TUTORIAL: Cum sa iti stergi istoricul de activitate de pe Facebook?

Daca pana acum m-am exprimat cam vag si am povestit putin despre ce face mai exact aceasta functie, este timpul sa fac si lumina asupra subiectului si sa iti arat tie, cititorule, cum sa iti stergi istoricul de activitate de pe Facebook.

  • Pasul 2 – Selecteaza tab-ul Your Facebook Information, dupa care uita-te dupa optiunea Off-Facebook Activity si apasa pe View.

  • Pasul 3 – Din bara de unelte din dreapta ecranului, selectati optiunea Clear History. Tot de aici puteti controla ce aplicatii se folosesc de contul de Facebook, astfel daca aveti spre exemplu Spotify conectat cu Facebook, puteti sa-l lasati in continuare sa mearga, dezactivand aplicatii si pagini care nu va mai sunt de folos.

  • Pasul 4 – Odata ce ati apasat pe Clear History, pe ecran o sa apara aceasta fereastra unde sunteti informati care date vor fi afectate si ce aplicatii vor fi deconectate de la Facebook. In cazul meu, am NVIDIA GeForce Experience, Spotify, OLX si inca cateva aplicatii pentru care nu am considerat necesar sa-mi mai fac un cont separat si am ales conectarea direct din Facebook. Daca sunteti siguri ca vreti sa stergeti, apasati pe butonul albastru si gata.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close