PC

Cum sa iti faci PC-ul sa mearga cu 400% mai repede folosind un RamDisk!

In general, cand un PC se ineaca la cea mai elementara operatie, ai doua optinuni. Fie instalezi OS-ul de la zero, fie ai luat un virus simpatic si aplici… tot prima varianta. De fapt, 90% dintre utilizatori nu stiu sa isi curete si sa isi intretina sistemul de operare. Sunt multe exemple, asta pentru ca este mult mai usor sa pierzi „cinci ore” sa reinstalezi un sistem de operare, decat sa stai 10 sa gasesti o problema. Totusi, daca v-as spune ca poti sa iti maresti viteza sistemului cu 400% in medie, in functie de ce RAM ai in PC folosind un Ram Disk? Ba mai mult, poti face asta fara scoti un leu din buzunar!

Inainte sa se suie cineva pe birou si sa danseze in chiloti de bucurie ca poate juca Witcher 3 acum, lucrurile nu stau chiar asa. Acest program iti mareste viteza cu care calculatorul iti acceseaza informatia si cat de repede o interpreteaza, si nu are legatura cu GPU-ul. Astfel, daca nu ai destule shadere pe placa video, sau esti pe versiunea gresita de DirectX, este posibil sa nu te putem ajuta. Astazi.

Dar, daca de exemplu folosesti calculatorul pentru productivitate, lucrurile stau cu totul altfel. Ai nevoie de putere de procesare sporita, iar un RamDisk este exact ceea ce iti trebuie. Caz in care, exista mai jos un tutorial video care sa va ajute sa instalati acest RamDisk GRATUIT si sa il si setati.

Related Articles

21 Comments

 1. traducerea articolului: faci o partitie pe ram si ceea ce instalezi acolo se misca mai repede.

  probleme:- daca nu ai multi rami (minim 8gb) risti sa scrii in swap cand se umplu rami si atunci sistemul o sa mearga si mai incet
  – sistemul va porni si se va opri mult mai incet
  – daca ai un procesor anemic nu o sa simti diferenta
  – daca este cadere de curent si nu esti pe laptop se vor pierde datele din ramdisk

  concluzie: utilizare inadecvata a unui soft menit pentru altceva

  solutie adevarata: cumpara un SSD

  1. (partea a doua) Achizitionezi doua SSD-uri in RAID 0 (data striping) ambele, dublam viteza de scriere.
   Riscuri: – daca se strica un disk, ai pierdut datele de pe ambele hard-uri.
   Concluzie: Fugi la magazin si cumpara-ti un pc mai bun.

 2. Dupa titlu, am un i7 6700k cu un uv400 (550/500) cu 8 ddr4 , orice as face nu va exista o diferenta de performanta vizibila cu ochiul si in niciun caz nu va fii mai rapid cu 400%…. Estept Zona It sa se autosesizeze ca topicul lor este inutil.

Back to top button
Close
Close