Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cum sa furi sute de milioane de dolari fara sa fii descoperit!

/
/
/
/
image
img

Un malware extrem de inteligent, manevrat de minti sclipitoare, a reusit sa sustraga sute milioane (unele surse vorbesc despre 1 miliard) de dolari din peste 100 de banci si institutii bancare din 30 de tari! In 2013, un ATM din Kiev a inceput „sa arunce” cu bani la ore „aleatorii”, fara sa ca cineva sa fi introdus un card sau sa fi apasat vreun buton.

Autoritatile ucrainene au cerut ajutorul Kapersky Lab, o firma ruseasca de securitate cibernetica. Aceasta a descoperit ca nu doar ATM-ul era compromis, ci si intregul sistem de computere al bancii cu pricina. De vina era un malware care inregistra „actiunile” online ale angajatilor bancii. Angajatii erau pacaliti sa descarce un virus (Carbanak) primit prin email. Acest virus copia toate operatiunile bancare, fara sa lase vreo urma, transferand totodata bani din conturile bancii in conturi fictive. Ulterior s-a descoperit ca infractorii cibernetici care se aflau in spatele acestui malware actionau in mai multe tari, cu precadere Rusia, Japonia, Elvetia, SUA si Olanda.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar