MORE

Cum sa faci un PC dintr-un gamepad de Xbox 1

Zeci de mii de PC-uri Raspberry Pi Zero au zburat de pe rafturi saptamana trecuta, si probabil va intrebati ce a facut lumea cu ele. Avem raspunsul pentru cel putin unul din cazuri, un individ numit Terence Eden a decis sa indese PC-ul intr-un controller de Xbox.

Probabil va intrebati de ce. Ar putea fi cumva asta metoda prin care Xbox One sa atinga in sfarsit 60 de cadre pe secunda sau macar rezolutia de 1080p in jocuri? Nu, pentru ca nu a folosit un controller de Xbox One, ci unul de Xbox 1… adica primul Xbox.

De ce ar vrea cineva sa faca asa ceva? Pentru ca in esenta poti obtine astfel un PC de retro-gaming care incape intr-un controller. Individul cu pricina a publicat un ghid detaliat despre cum a reusit sa transforme un gamepad intr-un PC. A optat pentru acest controller deoarece si la vremea sa era considerat masiv, avand in interior suficient spatiu liber, irosit, incat sa poata fi introdus fara probleme un Raspberry Pi Zero, cu tot cu cablurile de HDMI, USB si alimentare.

CU_cmc7WwAAFPWX

Folosind software de emulare deja existent pentru aceasta platforma, plus cateva modificari ale cablurilor, PC-ul a recunoscut de indata gamepad-ul, si acum este folosit pentru a juca titluri precum Doom. Puteti gasi ghidul detaliat al transformarii prin accesarea link-ului de mai jos.

[Shkspr]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button