TelefoaneTECH

Cum să activezi Voice Isolation pe iPhone, iPad și Mac?

iOS 15 și Monterey aduc multe noutăți, dar pe net se constată că foarte mulți utilizatori nu știau că al lor iPhone, iPad și/sau Mac dispun de o funcție care îmbunătățește calitatea audio din timpul apelurilor. În esență el este acel Noise Cancellation despre care tot auzim în fiecare zi, iar pe dispozitivele care rulează iOS 15 și Monterey, ea se numește Voice Isolation și te avantajează pe tine și pe interlocutor în timpul apelurilor voice sau video.

Inițial ignorată din neștiință, funcția a fost dezvăluită publicului larg pe social media prin intermediul unor utilizatori super curioși sau poate doar super norocoși. Spun asta pentru că opțiunea este de multe ori trecută cu vederea pe iPhone, iPad și Mac și de multe ori nici n-o să-ți dai seama că explorarea colțurilor (la propriu) a UI-urilor va dezgropa Voice Isolation. Ideea e că opțiunea nu poate fi activată înaintea intrării în apel, dar odată ce intri într-un call pe WhatsApp, FaceTime sau chiar Zoom, te vei putea folosi de gimmick-ul ăsta.

Cum activezi opțiunea pe iPhone, iPad sau Mac?

Odată ce intri în apel pe dispozitivul tău Apple, poți trage în jos de partea din dreapta sus a barei de notificări (iOS/iPadOS), sau da click în colțul din dreapta sus a ecranului dispozitivului MacOS. În ambele cazuri, dacă faci asta vei avea acces la meniul Mic Modes. Din fabrică este selectat modul Default, dar utilizatorii vor putea alege și Voice Isolation sau Wide Spectrum, iar Voice Isolation este setarea pe care o vrei.

iPhone, iPad, Mac Voice Isolation
Sursa: The Verge

Odată ce ai setat profilul, microfonul de pe iPhone, iPad sau Mac va trece la treabă și va procesa toate zgomotele de fundal, pe lângă vocea ta. La final, Voice Isolation va filtra toate zgomotele exterioare, amplificând calitatea și claritatea glasului tău duios. Iar chestia asta este foarte avantajoasă în special în spații aglomerate și zgomotoase, cum ar fi la metrou, la un concert, când treci pe lângă grădinițe sau la mașina de înghețată, etc, iar utilizatorii constată că softul face o treabă bună inclusiv cu sunetul ventilatoarelor de pe unele Mac-uri. Voice Isolation este perfect compatibil cu orice device Apple care rulează iOS 15 sau MacOS Monterey.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button