Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

Cum sa activezi grupurile de tab-uri in Google Chrome?

Acum doua saptamani va spuneam ca Google Chrome va primi o functie foarte utila pentru organizare. Am vazut ca subiectul a fost primit bine de multi cititori, astfel revin asupra lui, deoarece este disponibil chiar acum. Chiar daca nu sunt genul de persoana care sa tina 50 de tab-uri deschise simultan, cateodata ma mai regasesc amestecand munca cu pauzele. In felul asta reusesc sa devin foarte dezordonat.

Google Chrome – Cum activezi noua functie a browser-ului?

Pana nu de mult, grupurile de tab-uri au fost exclusive utilizatorilor de Chrome Beta. Asta s-a schimbat insa si acum puteti activa aceasta functie cu o simpla comanda scrisa in browser. Ca sa faceti asta, pur si simplu scrieti urmatoarea comanda in Google Chrome:

chrome://flags/#tab-groups

De aici, veti fi trimisi la o pagina care va permite sa activati functia. Pur si simplu dati un click, setati pe Enable si restartati Google Chrome. Dupa repornire, cu un simplu click dreapta pe tab veti vedea actiuni noi disponibile. Folosind aceste noi actiuni, va puteti crea grupuri in care sa includeti tab-urile. Aveti mai multe culori dintre care sa alegeti si puteti sa folositi si tag-uri.

Conform Google, majoritatea utilizatorilor care au testat aceasta functie au ales sa-si grupeze tab-urile dupa subiect. Asta inseamna ca au facut ceea ce vedeti si in screenshot-ul de mai sus. Mi se pare destul de folositoare aceasta functie, mai ales ca tab-urile care sunt incluse intr-un anumit grup sunt subliniate cu o culoare stabilita de utilizator la crearea grupului. In acest fel, experienta de browsing cu Google Chrome devine ceva mai usoara; bine, cel putin pentru noi. PC-urile noastre in continuare sufera si isi vad RAM-ul secat. Dar hei, cel putin eu m-am obisnuit cu el asa, iar trecerea la un alt browser ar insemna migrarea tuturor conturilor, si setarilor, alaturi de invatarea unui nou software.

Articole asemanatoare

Back to top button