Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cum reactioneaza un om la tehnologia moderna dupa 44 de ani de inchisoare

/
/
/
img

Se spune ca daca ai calatori in timp 100 de ani, si ai vrea sa uluiesti pe cineva cu adevarat, tot ce trebuie sa faci este sa bagi mana in buzunar, sa scoti telefonul si sa ii spui „Cu acest dispozitiv am acces la toate cunostintele civilizatiei umane… si il folosesc sa ma uit la filmulete amuzante cu pisici.”

Nu prea poti face asta in lumea reala, dar un efect similar a simtit un individ numit Otis Johnson, dupa ce a fost eliberat din inchisoare, unde a servit o sentinta de 44 de ani. Acesta a fost arestat la sfarsitul anilor ’60, cand omenirea se pregatea sa aterizeze pe luna, si a fost eliberat anul trecut. Pentru primii ani din detentia sa a mai avut ocazia sa ia contact cu lumea din afara, dar dupa 1975 a fost complet detasat de ea.

Atunci cand a fost eliberat, a fost uluit de ceea ce vedea in jur si de comportamentul oamenilor de pe strada. Vazand atati de multi pietoni cu „fire in urechi”, credea la inceput ca erau agenti CIA, pentru ca atunci nu purtau oamenii de rand echipament audio sau de comunicatii de acest fel.

Faptul ca cineva poate sa mearga pe trotuar si sa se uite la telefon in acelasi timp l-a impresionat, pentru ca nu stie cum poate fi cineva atent pe unde se uita si la ecran simultan. In apararea sa, multi oameni nu pot face asta, din acest motiv tot avem accidente usor de prevenit. Prezenta ecranelor LED pe cladiri, care afiseaza reclame, i s-a parut la fel de bizara, pentru ca pe vremea sa aveai doar afise.

Cateva alte lucruri au mai necesitat ceva acomodare, cum ar fi faptul ca acum o convorbire la un telefon public il costa 1 dolar, in loc de 25 de centi, si ca majoritatea telefoanelor publice oricum nu functioneaza, pentru ca toata lumea are acum un mobil in buzunar sau in mana.

In alte cuvinte, a avut cam aceeasi experienta pe care o are cineva de pe la noi, din zona rurala, care vine la oras pentru prima data.

[Business Insider]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar