MORE

Cum poti face Apple Watch mai interesant? Cu Windows 95

Indiferent cat de noua este tehnologia pe care o ai la indemana, cateodata nostalgia te cuprinde si simti nevoia sa auzi acel sunet de start-up de la Windows 95 chiar si de la un Apple Watch.

Un individ numit Nick Lee a reusit sa faca Windows 95 sa functioneze pe un Apple Watch, permitand astfel dispozitivului, echipat cu hardware mai potent ca primele mele doua PC-uri, sa ruleze Minesweeper si Hearts.

Chiar daca Apple Watch este echipat cu 512MB de RAM si un procesor de peste 500MHz, pentru a putea rula Windows 95 a fost nevoie de un emulator care cam ingreuna performanta sistemului.

Cat de mult? Procesul de boot al lui Windows 95 a durat o ora si a trebuit sa fie lipit un motor electric de rotita ceasului, pentru ca dispozitivul sa nu adoarma. Apoi, cand chiar a pornit Windows 95, sistemul de operare se misca as zice mai lent decat mergea pe acele PC-uri 386, cu ecrane monocromatice, de la facultatea de inginerie.

Practic este complet neutilizabil, dar asta se cam intelegea de la sine, fiind vorba de un dispozitiv cu un ecran care abia daca este mai mare ca un deget.

[Medium]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button