Știri ITRSS PaginaDeMedia

Cum poti completa online o declaratie pe propria raspundere pentru a iesi din casa?

Dupa cum bine stiti, in Romania s-a instaurat ordonanta militara numarul 3. Asta inseamna ca pentru a iesi din casa ai nevoie de o adeverinta de la locul de munca sau de o declaratie pe propria raspundere. Din fericire, aceste acte doveditoare pot fi prezentate si in format digital organelor de control. In acest articol va explic cum puteti face rost si completa o astfel de declaratie.

De ce ar trebui sa aveti cu voi o declaratie pe propria raspundere?

Raspunsul pentru aceasta intrebare este cat se poate de simplu: daca iesiti din casa fara o adeverinta de la locul de munca sau fara declaratie pe propria raspundere, riscati amenzi destul de mari. Asta inseamna ca daca iesiti la magazin, ar fi de preferat sa aveti la voi o declaratie, chiar daca nu veti fi neaparat controlat.

Din fericire, un antreprenor a reusit sa lanseze in timp record o platforma online prin care romanii isi pot descarca pe telefon declaratia pe propria raspundere sau adeverinta permanenta, in conformitate cu Ordonanta Militara nr. 3/2020.

Cum pot completa online declaratia pe propria raspundere?

Antreprenorul care a facut aceasta aplicatie se numeste Cosmin Carvaci, iar creatia i-o puteti gasi la adresa: declaratie.egovernment.ro. Potrivit informatiilor de pe site, datele voastre nu vor fi stocate, ci doar vor tranzita serverul pentru a putea genera documentul completat.

Generator pentru declaratia pe propria raspundere

Mai exista si o alta varianta: carantina.me. Si aceasta aplicatie sustine ca „nicio informatie cu caracter personal nu este colectata si nu paraseste dispozitivul dumneavoastra (calculator, tableta, telefon).

Adeverinta eliberata de angajator sau declaratia pe propria raspundere pot fi prezentate personalului autoritatilor abilitate si prin intermediul telefonului, conform anuntului facut de ministrul Afacerilor Internet, Marcel Vela:

Am introdus un aliniat in acest articol prin care am prevazut ca adeverinta eliberata de angajator sau declaratia pe propria raspundere pot fi prezentate personalului autoritatilor abilitate si prin intermediul telefonului, tabletei sau oricarui dispozitiv electronic similar.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button