MORE

Cum poti combate traficul de droguri prin Facebook

Social Media poate face multe lucruri minunate, te poate reuni cu prieteni de mult pierduti, te poate spama cu fiecare poza a copiilor acestora, si poate chiar sa combata traficul de droguri.

Un departament de politie din Granit Shoals, statul Texas, SUA, a incercat sa reduca numarul indivizi care consuma sau fac trafic de metamfetamine prin postarea pe Facebook a unui mesaj care nu ar trebui sa fi avut vreo sansa de reusita. Si totusi, planul a functionat.

Departamentul de politie a postat un mesaj de alerta generala, prin care informa consumatorii de droguri ca toata metamfetamina din zona era infectata cu Ebola, si ca publicul nu ar trebui sa o consume. Pentru a se asigura ca nu este infectata cu Ebola, ar trebui sa aduca metamfetamina la sectia de politie, unde urma sa fie testata si verificata ca nu este contaminata cu Ebola.

Ati crede ca nu ar functiona, dar o persoana chiar a fost arestata pentru posesie de droguri din aceasta cauza. Pur si simplu a venit cu drogurile la sectia de politie, pentru a verifica daca au sau nu Ebola.

Logica acestei arestari este demna de Looney Toons, dar vorbim de persoane afectate de folosirea indelungata a unor droguri foarte neplacute, asa ca sunt sanse ca aceasta tactica sa functioneze din nou.

Facebook a devenit astfel o unealta foarte valoroasa in arsenalul de combatere a traficului de droguri.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button