PCTECHTech&IT

Cum merge un RTX 2080 Ti la 2.94 GHz?

Câțiva dintre voi probabil sunteți fericiții posesori ai unui RTX 2080 Ti. O parte dintre voi poate chiar ați încercat să vedeți care sunt limitele de overclock posibil.

Dar dacă ați încercat asta, cu siguranță încă nu ați reușit să atingeți limitele hardware-ului, fiindcă asta ar necesita răcire specializată. O astfel de limită s-ar putea spune că a fost atinsă în cadrul unui eveniment de overclock organizat de Galax.

Un overclocker numit OGS a reușit să atingă performanța de a împinge frecvența unui RTX 2080 Ti până la 2.94GHz. Desigur, asta a necesitat răcire specializată, cu azot lichid, iar pentru stabilitate sistemul rula doar cu 4GB de RAM. Însă avea un procesor i9 9980XE la 6GHz.

Probabil vă întrebați oare ce fel de jocuri ar putea rula această minunăție și cât de rapide ar fi. Răspunsul este necunoscut, fiindcă nu au fost rulat jocuri pe acest sistem, ci doar aplicații menite să arate cât de performant este GPU-ul într-un timp foarte scurt. Așa că dacă erați curioși, a putut rula GPU Pi în 2.691 secunde.

Mai avem de așteptat câțiva ani până ce vom vedea astfel de frecvențe ca standard la plăcile video pe care le folosim noi, muritorii de rând.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button