TelefoaneTECH

Cum instalezi Gspace și Facebook pe telefoanele HUAWEI prin AppGallery

V-am mai povestit în trecut despre AppGallery, magazinul de aplicații al lui HUAWEI, ce aplicații merg și care aplicații au funcționare limitată. În acest articol voi detalia procesul de instalare pentru câteva aplicații foarte importante pentru orice utilizator. Dacă vrei să știi cum să folosești Gspace sau cum să instalezi aplicații direct sau indirect prin AppGallery, citește mai departe.

AppGallery crește într-un an cât alții în trei

AppGallery a avut o creștere majoră în ultimele 18 luni, creștere care a plasat-o pe locul 3 în topul platformelor de aplicații la nivel global. Ca să vă faceți o idee despre creștere, să vă lovesc cu niște cifre:

  • numărul de aplicații care au fost integrate în AppGallery în 2021 a fost cu 147% mai mult de la un an la altul.
  • Până în prezent, peste 5,75 milioane de dezvoltatori din întreaga lume s-au înregistrat pentru a se alătura Huawei Developer Alliance, ceea ce a condus la integrarea a peste 216.000 de aplicații cu HMS Core la nivel global
  • AppGallery are peste 580 de milioane de utilizatori activi lunar, o creștere de 10% în afara Chinei în ultimele 12 luni.

AppGallery asigură securitatea datelor private. Orice aplicație din surse terțe în AppGallery trece printr-un proces riguros de verificare, monitorizare, certificare și reinspectare, un proces care identifică cu succes și izolează de la sursă aplicațiile periculoase care conțin viruși. AppGallery are, de asemenea, verificări zilnice de securitate, detectând eventualele nereguli de siguranță dintr-o aplicație. În plus, efectuează inspecții în ceea ce privește confidențialitatea datelor din diverse aplicații și le scanează pentru prezența unor elemente lipsă, a vulnerabilităților și/sau a unor nereguli ascunse.

Și pentru cei care spun că datele lor vor ajunge pe mâna unor anumite guverne, trebuie să știți că toate datele utilizatorilor europeni sunt stocate în Europa, unde regulile și reglementările impun cele mai înalte standarde de confidențialitate a datelor. Toate centrele de date locale ale HUAWEI respectă, de asemenea, politica de distribuție și implementare a serviciilor localizate. Respectarea regulilor este atent monitorizată de către organismele Uniunii Europene.

Utilizatorii AppGallery își pot gestiona cu ușurință finanțele, având acces la aplicații fintech de la companii de toate dimensiunile, de la bănci globale până la start-up-uri locale. Aplicațiile includ: Revolut, New Raiffeisen Smart Mobile, George Romania, YOU BRD, BT Pay, Garanti și Unicredit. Pe partea de social media, AppGallery acoperă toate aspectele vieții sociale, indiferent dacă vorbim de cumpărături, restaurante sau networking, cu ajutorul aplicațiilor precum Tinder, Viber, Snapchat, Bolt Food, Lidl Plus, Kaufland, Carrefour, Up Mobil, MyEdenred, Tazz.

La fel, partea de entertainment este acoperită bine de AppGallery. Printre aplicațiile de acest gen prezente în magazinul celor de la HUAWEI se numără Telegram, TikTok, Antenaplay, Voyo, Orange TV Go, Huawei Video și Tidal. Dacă vrei mai multe detalii despre ce aplicații sunt disponibile în AppGallery, accesează acest link.

Iar acum, să trecem și la partea aplicată a articolului. Am folosit, pentru acest exercițiu, cel mai nou flagship de la HUAWEI, un camera phone excelent, Mate 50 Pro, pe care l-am și testat în detaliu în urmă cu puțin timp.

 

Mate 50 Pro culori

HUAWEI Mate 50 Pro dispune de o cameră Ultra Aperture de 50 MP cu o diafragmă fizică reglabilă (o raritate în domeniul camerelor pentru smartphone), care integrează inovații importante în sistemul optic, structura mecanică, tehnologia și procesarea imaginii. În plus, chipsetul Snapdragon 8+ Gen 1 asigură performanțe excelente în orice joc sau aplicație. Să începem, deci, prin a instala Gspace pe acest telefon:

Cum instalezi Gspace și aplicații prin Gspace pe telefoane HUAWEI

În primul rând, ce este Gspace? De când HUAWEI a fost adăugată pe lista neagră a companiilor din Statele Unite, produsele companiei nu au mai avut voie să folosească Serviciile Mobile Google (GMS). De atunci, au fost încercate mai multe soluții care să emuleze GMS, pentru a putea folosi aplicațiile care necesită expres GMS.

Multe aplicații necesită certificate emise prin GMS pentru funcționarea lor corectă sau chiar instalarea lor, încărcarea hărților, autentificarea etc. Soluția cea mai simplă, momentan, este un instrument numit „Gspace” sau „Google Space”, un software care a fost aprobat chiar de HUAWEI, intrând oficial și în AppGallery. Acest lucru dă o siguranță în plus utilizatorilor, deoarece nu este un apk terță parte care este descărcat extern, ci o aplicație verificată și validată.

Instalarea Gspace este deci foarte simplă. Intri în AppGallery pe telefonul tău HUAWEI, tastezi în câmpul de căutare „gspace”, apeși Search (Căutare), apoi Install (Instalare). Aștepți să se descarce și să se instaleze, apoi apeși pe Open (Deschidere) sau dai clic pe pictograma Gspace în lista de aplicații instalate.

Aplicația îți va cere câteva permisiuni și să descarce componente adiționale. Aprobă toate aceste lucruri, dă permisiunile necesare și vei avea în față o listă de aplicații ce pot fi instalate prin Gspace. Acum, poți fie să dai clic pe oricare din pictogramele care au afișat în colțul din dreapta sus o flacără, fie să intri în Google Play Store, de unde vei putea instala cam orice aplicație. În ambele variante, se va deschide Google Play, unde va trebui să te autentifici cu contul tău Google.

După ce te-ai autentificat, închide complet aplicația Gspace și intră din nou în ea (acesta este un mic bug care cel mai probabil se va rezolva în versiuni viitoare). Apoi, dă clic pe Google Play și descarcă aplicațiile dorite. Vei observa că acestea apar în lista de aplicații din Gspace, dar nu și în sertarul cu aplicații al telefonului.

Astfel, pentru a fixa oricare din aplicațiile instalate prin Gspace pe unul din ecranele principale ale telefonului, ține apăsat pe pictograma aplicației din Gspace până îți apare un meniu, apoi selectează Create Shortcut (Creează Scurtătură). Apasă apoi Add (Adaugă) și aplicația va apărea pe ecranul principal, cu un mic semn în dreapta jos care indică faptul că aplicația pornește prin intermediul Gspace. În exemplul de mai jos, am creat o scurtătură pentru aplicația Gmail.

Asta a fost tot, acum poți folosi aplicația respectivă la fel ca pe orice alt telefon cu Android.

Cum instalezi aplicații terță parte, cum ar fi Facebook, prin AppGallery

Gspace este o soluție bună atunci când aplicațiile nu se găsesc prin intermediul AppGallery sau nu funcționează corect altfel, dar în marea lor majoritate, aplicațiile și jocurile pot fi descărcate direct sau indirect prin AppGallery. Să luăm exemplul aplicației Facebook. Deși aceasta nu este găzduită direct de magazinul HUAWEI, aplicația AppGallery poate funcționa ca intermediar, găsind Facebook App în alte magazine de pe internet și putând să o instaleze direct din interfață.

Practic, se procedează ca la orice altă aplicație: se caută în AppGallery după nume, se apasă Search (Căutare), apoi Install (Instalare). Aici mai sunt necesare câteva clicuri în plus față de aplicațiile găzduite direct în AppGAllery. După apăsarea butonului de instalare, va trebui să apeși Continue (Continuă). După finalizarea descărcării aplicației, telefonul va scana automat kitul de instalare și va cere permisiunea să instaleze aplicații de la terți. Apasă Allow (Permite) , apoi Install (Instalare).

Asta e tot, acum poți folosi aplicația normal. Când apare o versiune nouă, AppGallery îți permite să actualizezi aplicația cu câteva clicuri.

Cum obții aplicații care nu se pot instala direct prin AppGallery

Există însă aplicații care nu sunt instalabile direct prin AppGallery. Acestea au în dreptul lor, în locul butonului Install, un buton Get (Obține). Apăsându-l, vei fi direcționat către o pagină web de unde vei putea descărca kitul de instalare (apk). După descărcare, va trebui să intri în bara de notificări și să dai clic pe descărcarea finalizată. Apeși apoi Ok, Allow (Permite) și Install (Instalare). În exemplul de mai jos, am descărcat și instalat o aplicație denumită Home Assistant.

Această ultimă categorie de aplicații este, într-adevăr, ceva mai greu de instalat. Totuși, numărul acestora scade vertiginos, iar eu nu am găsit din lista mea de aplicații uzuale (cam o sută), decât una-două pe care a trebuit să le instalez prin metoda asta.

HUAWEI oferă suport tehnic pentru instalarea de aplicații prin AppGallery

Dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește descărcarea aplicațiilor în telefonul tău Huawei, scanează QR codul de mai jos și vei fi direcționat spre un cont de Whatsapp unde vei primi răspuns de la echipa de suport a AppGallery.

QR Code support AppGallery

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un HC - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button