MORE

Cum functioneaza Windows 10 Continuum

Tendinta de convergenta a tehnologiei este foarte puternica la Microsoft, compania nu doar incercand sa creeze hardware precum Surface Book, dar si software care sa se adapteze la orice situatie. Cel mai bun exemplu este functia Continuum prezenta in varianta pentru mobile a lui Windows 10, cum ar fi pe dispozitivele Lumia 950 si 950 XL.

Simplu spus, Continuum este un mod prin care poti transforma un simplu telefon intr-un PC. Nu un mod de a folosi un monitor ca un ecran secundar, sau de a extinde experienta de utilizare a telefonului pe un ecran, ci o implementare directa a unui desktop de PC prezenta in Windows 10 pentru mobile, completa cu suport pentru perifericele de control traditionale si mult mai practice pentru productivitate.

Astfel, daca va treziti ca trebuie sa lucrati la ceva si nu este un PC intreg la indemana, sau PC-ul a murit, practic puteti folosi telefonul in locul sau… atat timp cat nu trebuie sa codati fisiere video pe el sau sa randati imagini 3D complexe, pentru ca telefoanele inca nu sunt la acel nivel de performanta.

Microsoft-Display-Dock-continuum

Pentru a va putea folosi de Windows 10 Continuum aveti nevoie de o componenta hardware aditionala, sub forma unui dock special, pe care il puteti cumpara tot de la Microsoft. Acesta are o intrare de tipul USB Type-C pentru telefon si patru iesiri. Una este de tipul HDMI, pentru monitor, alaturi de trei de tipul USB 3.0. Acestea pot fi folosite pentru mouse, tastatura si chiar pentru un dispozitiv extern de stocare, atat timp cat telefonul are un driver pentru acel dispozitiv.

Din momentul in care tot ansamblul este conectat, Windows 10 Continuum intra in efect, iar monitorul afiseaza ceea ce arata suspect de mult ca desktop-ul standard de la Windows 10, complet cu un Start Menu. Dar are si cateva mici diferente, precum indicatoare de baterie si de semnal. Iar acel Start Menu nu este tocmai cel traditional, ci ecranul de Live Tiles pe care il aveti pe telefon.continuum-windows-10-phone

De aici puteti lansa in executie aplicatiile pe care le aveti instalate, precum un browser web, editoare de text si orice va mai trebuie. Avantajul principal este ca vor functiona la rezolutia monitorului si se vor comporta la fel ca pe PC. Aveti pana si suport pentru scurtaturi de la tastatura pentru copiere de fisiere sau schimbarea intre aplicatii. Iar mouse-ul va functiona ca un mouse adevarat, nu ca o emulare a unui touch screen.

Continuum este facut sa va ofere o experienta pe cat mai apropiata de cea de pe PC, insa are cateva limitari impuse de hardware-ul telefonului. Va tot intrebati de ce am avea nevoie de mai mult RAM la mobile in viitor? Continuum ar fi un motiv, deoarece in varianta actuala nu poti rula simultan mai mult de doua aplicatii, una pe mobil si una pe monitor, si nu vei putea sa te folosesti de optiuni de Window Snap pentru a rula in paralel doua ferestre.

Pe viitor, si aceasta limitare ar putea fi eliminata, asta daca functia Continuum va avea priza la public la care se asteapta Microsoft.

[Windows Central]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button