AutoMORE

Cum este sa te plimbi iarna asta prin Bucuresti, prin ger si prin zapada cu… bicicleta electrica?! Povestea colegului Mihai!

Cum este sa te plimbi iarna asta prin Bucuresti, prin ger si prin zapada cu… bicicleta electrica?! Ar putea parea un titlu numai bun pentru un articol dintr-o publicatie senzationalista! Ei bine, nu! Este adevarul cel mai adevarat, povestea extrem de interesanta a propriului nostru coleg, Mihai, care exact asta a facut toata iarna!

S-o luam cu inceputul: de ce scriu eu despre asta si nu… Mihai insusi? Pentru ca este modest si pentru ca probabil considera ca nu poate fi suficient de obiectiv cu privire la propria sa experienta! Atunci o voi nara eu, pentru ca, credeti-ma, merita s-o auziti.

Colegul Mihai si-a cumparat toamna trecuta, la mana a doua, o bicicleta electrica de la Cannondale Tramount 2, robusta, gen mountain-bike, cu cauciucuri si suspensii solide, bicicleta pe care o foloseste zilnic pentru a traversa Bucurestiul din Titan pana in Dorobanti. Zilnic, zilnic, dar, sincer, nici eu, nici colegii mei nu ne-am imaginat ca treaba asta va fi cotidiana si… la -20 de grade sau pe zapada de 1 metru in zilele in care ningea de rupea iar astia nu deszapezeau nici un centimetru!

M-am dat si eu cu „dracia”, este rapida de nu se poate (probabil are limitatorul scos?) si evident asta i-a creat in trecut si ceva probleme colegului meu (gen o portiera deschisa inoportun).

Dupa ce l-am vazut pe Mihai mergand saptamani de zile in toiul acestei ierni (ceva mai aspre decat de obicei), prin ger si prin zapada cu bicicleta electrica am inceput sa reevaluez valoarea si meritele acestui mijloc de transport. Nu este un mijloc de deplasare full-electric (asadar sa nu credeti ca triseaza) ci motorul doar iti asista pedalarea in panta sau in conditii mai dificile. Este practica, este cat se poate de ecologica, de eficienta si de rapida!

Tot ceea ce s-a intamplat iarna asta cu respectiva bicicleta electrica a fost o pana de cauciuc din cauza frigului crancen si… cam atat! In rest bicicleta a performat bine, iar Mihai este inca intreg. Bravo Mihai! Cred ca ne-ar fi tuturor cu mult mai bine, daca am face toti treaba asta!

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button