MORE

Cum diferă Ethereum de Bitcoin

Stocurile epuizate de plăci video din ultimele săptămâni sugerează un interes nou în minarea de bitcoin. Însă nu toată lumea gravitează către acel Bitcoin cunoscut până acum, nici măcar către Dogecoin, ci către o cripto-monedă ceva mai recentă, numită Ether.

Această monedă virtuală diferă Bitcoin printr-un mod foarte important, a fost construită ca o parte din rețeaua Ethereum, ce nu doar că permite efectuarea de tranzacții, dar are aplicații mult mai diverse și mai răspândite.

Ethereum a fost gândită ca o rețea descentralizată pentru răspândirea și operarea de programe ce în esență nu pot fi vreodată scoase din funcțiune. Din moment aplicațiile nu sunt rulate pe un server central, ci pe bucăți în sistemul fiecărui participant doritor la rețea, acestea nu pot fi atacate, nu pot fi sparte, nu pot fi deturnate. Cel puțin nu acum, cu metodele tradiționale folosite pentru atacarea serverelor.
Mai mult de atât, rețeaua permite oricui să își genereze propriul cripto-jeton, ce poate funcționa după bunul plac, fie ca o monedă virtuală, fie ca echivalent pentru un bun, sau orice altceva mai este necesar. Rețeaua este gândită pentru a încuraja dezvoltarea, cercetarea și educația, fără interferență. Tranzacțiile efectuate pe Ethereum nu au aceleași probleme de întârzieri, sau taxe suplimentare, totul fiind efectuat de un colectiv, nu de o autoritate centrală.

Rețeaua este construită de organizația non-profit omonimă. Pentru finanțarea dezvoltării, în anul 2014 s-au oferit spre vânzare directă sume de Ether, la prețuri ce erau de doar câțiva cenți per unitate. Acum, Ether are o valoare estimată de 354 de dolari per unitate.

Situația curentă a pieței de cripto-monede pare să indice că Bitcoin cel tradițional ar putea scădea în popularitate, în favoarea soluțiilor ca Ether, dacă nu i se vor aduce îmbunătățiri în curând.

[Venturebeat]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button