GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Cum Denuvo îngreunează jocurile

De când s-a ivit Denuvo, tot au existat suspiciuni că ar face tot soiul de lucruri necurate cu hardware-ul PC-urilor.  Poate că nu omoară SSD-uri cum se speria lumea cu trei ani în urmă, dar tot poate provoca dificultăți.

Conform unei analize efectuată de canalul de Youtube Overlord Gaming,  jocurile din care a fost scos Denuvo au început în mod spontan să meargă mai bine și să se încarce mai rapid. Testele au fost efectuate chiar înainte și după ce protecția a fost îndepărtată, în așa fel încât să nu intervină alți factori. Într-un caz a fost folosită și o variantă spartă a lui Deus Ex Mankind Divided, care folosea un executabil în care nu exista sistemul de protecție.

Rezultatele au avut trei factori comuni. Jocurile fără Denuvo se încărcau mai rapid, atât când venea vorba de intrarea efectivă în meniul principal, cât și încărcarea nivelelor individuale. Jocurile fără Denuvo aveau în unele cazuri performanță generală mai bună, cu un număr ceva mai mare de cadre pe secund. Nu era vorba de o schimbare drastică, dar era una observabilă. Și mai observabil era reducerea incidentelor în care timpul petrecut pe ecran de acele cadre nu era consistent. Fără Denuvo s-a putut observa o îmbunătățire a fluidității, diversele sughițuri ale jocurilor fiind netezite.

Sigur, Denuvo poate că nu strică hardware, așa cum făceau StarForce, Securom și celelalte gogomănii pe care Windows 10 le consideră acum ca fiind malware, dar nu înseamnă că este benefic. Acum așteptăm ca cineva de la Ubisoft să fie vizitat de spiritul sărbătorilor și să lanseze o variantă fără Denuvo sau acel sistem de virtualizare a unui joc mai vechi, pentru a vedea dacă spontan cerințele de sistem scad la jumătate.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button