GamingRSS PaginaDeMedia

Cum au reusit cei de la Bethesda sa distruga Doom Eternal?

Doom Eternal tocmai a primit primul mare update, dar aceasta nu este deloc o veste buna. Odata cu noua actualizare, a fost introdus si un sistem anti-cheat Denuvo. Se pare ca acesta a transformat jocul dintr-un titlu foarte iubit, intr-o rafala de cereri de refund.

De cand a fost introdus noul patch, jocul a primit 4000 de recenzii negative pe Steam. Cumparatorii lui Doom Eternal nu sunt fericiti cu aditia Denuvo in ultima actualizare. Pe langa nevoia de a fi permanent conectat la internet, se pare ca sistemul anti-cheat functioneaza la nivel de kernel. Aceeasi problema a aparut si in cazul Valorant. Se pare ca ambele sisteme de securitate cauzeaza probleme pentru PC-urile pe care functioneaza.

Conform celor de la Irdeto (creatorii sistemului), Denuvo „instaleaza un driver la nivel de kernel in Program Files” cand pornesti jocul pentru prima data. Acesta ar porni odata ce intri in joc si s-ar dezactiva cand iesi. In plus, ei se jura (ca nu fura) ca Denuvo este in conformitate cu legislatia GDPR si nu colecteaza date. Sistemul nu extrage decat informatii despre modul in care „sistemul de operare interactioneaza cu jocul”, dar aceste detalii sunt trimise catre serverele companiei pentru a depista daca trisezi in joc.

Doom Eternal Review

Chiar daca Irdeto a oferit o clarificare, nu consider ca este destul cat sa avem automat incredere in Denuvo. Practic, softul este un rootkit / spyware. Asta continua sa motiveze cumparatorii lui Doom Eternal sa isi ceara banii pe joc inapoi si sa lase recenzii negative pe pagina de Steam a jocului.

De la GOTY la gunoi…

Daca asta nu era destul, baietii destepti de la Bethesda au reusit sa se certe si cu Mick Gordon, astfel urmatoarele DLC-uri nu vor mai avea parte de muzica asa buna. Nu stiu care este ideea studioului, dar in acest fel vor ajunge sa ruineze unul dintre primele jocuri demne de GOTY de anul acesta.

Eu probabil voi continua sa-l joc in ciuda sistemului astuia; bine, in functie de cum se comporta, pentru ca daca imi schilodeste performanta in-game, cred ca voi lua si eu o pauza de la Doom Eternal.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button