MORE

Cum au ingropat Activision si Warner Bros. un joc exceptional

Ultima incercare de a relansa seria pentru PC a titlului No One Lives Forever a fost ingropata… de marile corporatii.

Ani la rand a fost imposibil sa cumperi seria No One Lives Forever de pe platforme cunoscute precum Steam, Humble Bundle sau GOG din cauza ca nu se stia cine detinea marca inregistrata asupra acestui titlu.

A existat o companie – Night Dive Studios (responsabil pentru „invierea” mai multor jocuri de PC precum System Shock 2 sau seria Wizardry, portarea lor pe PC cu configuratie moderna si relansarea lor pe Steam si GOG) – care in Mai 2014 a aplicat pentru marca inregistrata a No One Lives Forever.

Jocul a fost dezvoltat de Monolith si publicat de Fox Interactive, dar dupa mai bine de zece ani de la lansare Monolith a fost cumparat de Warner Bros. Interactive, iar Fox Interactive a fost achizitionat de Vivendi care ulterior a devenit parte din Activision. Deci teoretic, drepturile asupra jocului ar fi detinute de Warner Bros., dar Warner Bros. A declarat ca drepturile sunt impartite cu Activision. La randul sau, Activision a anuntat ca nu poate confirma aceasta informatie pentru ca nu reuseste sa gaseasca documentatia care ar atesta acest lucru (!?). Pe scurt, publisher-ii nu s-au aratat interesati sa republice seria NOLF, care o are in centrul atentiei pe Cate Archer, o spioana de prima mana. Publisher-ii erau interesati de titluri vandabile cu bugete mari, de pe urma carora sa scoata milioane de dolari, sustin cei de la Night Dive.

Ori NOFL nu reprezenta o prioritate din cauza audientei prea mici pe care o avea. Saptamana trecuta, fondatorul studioului Night Dive – Stephen Kick – si directorul departamentului de dezvoltare, Larry Kuperman, au contactat site-ul Kotaku exprimandu-si dezmagirea fata de oprelistile pe care le-au intampinat din partea a trei publisheri: Activision, 20th Centrury Fox si mai ales Warner Bros., care si-a exprimat incapacitatea si/sau lipsa de disponibilitate de a contribui la relansarea jocului No One Lives Forever.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button