PC

Cum arată un Threadripper fără capac

Acum că Threadripper este la un pas de a fi lansat, au început să își facă apariția pe internet și clipuri ceva mai abstracte despre acest procesor.

Spre exemplu, overclocker-ul der8auer a realizat un clip plin care a dorit să verifice exact cât de bine este lipit capacul unui Threadripper și dacă folosește cumva un material conductiv bun, sau un lipici ineficient. Rezultatul a fost… un procesor mort, pentru că Threadripper nu poate fi desfăcut cu ușurință și nici nu prea este motiv să fie lăsat fără pălărie.

Capacul este sudat, la fel ca la seria Ryzen, așa că nu există nici un fel de beneficiu la îndepărtarea capacului sau înlocuirea substanței folosite la crearea contactului termic dintre capac și procesorul în sine.

Desfacerea capacului a mai dezvăluit și ceva interesant. Threadripper și Epyc au exact același hardware, ambele folosind câte patru capsule a câte două complexe de procesare, de patru nuclee fiecare. Dacă acestea sunt dezactivate la nivel fizic, sau doar din firmware, nu se știe cu siguranță în acest moment. Optimiștii încă mai visează o revenire la vremurile când puteai cumpăra un Athlon X3, ce putea fi deblocat pentru a putea fi transformat într-un Athlon X4.

[Overclock 3D]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button