MORE

Cum arata un telefon explodat

Ceva ce un procent nu tocmai mare din posesorii de telefoane mobile moderne nu stiu este ca pot ocazional fi foarte periculoase. Nu de pentru ca ar emite radiatii care pot face floricele de porumb, sau ceva de acest gen, ci pentru ca pot exploda.

Asta a descoperit recent un individ din Marea Britanie, dupa ce a sesizat ca in timp ce scria un SMS, telefonul sau a inceput sa ticaie in mod misterios. Mobilul, un Sony Xperia T3, a fost foarte surprins de explozia sa, care i-a provocat rani la mana si un mic incendiu dupa ce l-a scapat pe covor.

Cauza exploziei era evident provocata de bateria sa de 2500mAh. In general, toate bateriile de litiu sunt un pericol sever de explozie in cazul in care sunt perforate.

Bateriile telefoanelor nu au tocmai putina energie, fiind capabile sa provoace rani severe. Asa ca in prealabil ar fi bine sa nu le scapati prea mult, sau daca l-ati trantit suficient de tare cat sa se indoiasca sau sa crape capacul, sa aveti mare grija ce faceti cu el. Un telefon explodat nu e un lucru bun de tinut in mana… cel putin nu cand explodeaza.

Nu este o exagerare in a spune ca o baterie perforata este un pericol, energia pe care o poate degaja aparent este mai mare decat cea a unui glonte tras de  un Magnum 44.

[Pro TV]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button