MORE

Cum arata un Parental Lock fizic pentru consolele anilor 80

Te-ai intrebat cum arata un Parental Lock fizic pentru consolele anilor 80? NU?! Serios chiar nu te-ai gandit cum isi obligau parintii copiii sa isi faca temele?

Nu de alta, dar pe vreamea aceea consolele nu aveau sistem de operare si nici procesoare cu n core-uri si jocurile nu functioneau pe baza de discuri. Evident discutam despre o vreme in care consola functiona cu casete! Cablul nu era HDMI ci RCA! Jocurile erau pe 8 biti! Dar mai presus de toate, Mario era Call of Duty-ul anilor ’80. O vreme in care un parinte fie iti „confisca” cablul de la consola, jocul preferat, sau cine stie, poate iti luai tu insuti o bataie zdravana ca stai prea mult in fata TV-ului si te joci Megaman. Lucrurile erau mai simple in ani 80′. Orice problema avea o solutie simpla! Vezi imaginea de mai jos. Parental Lock Fizic

Buzduganul de mai sus este un Parental Lock fizic, practic plasand abominatia aia peste NES iti puteai opri copiii sa se joace, parintele putand astfel sa aiba control total peste cat si cum se joaca strumful. Totusi ne-a placut dictonul scris cu litere de o schioapa „Mai intai temele”. Oricum, daca stai sa analizezi la rece, acest dispozitiv nu este nimic mai mult decat un lacat de bicicleta adaptat pentru o consola. Se pare ca nu a fost atat de popular in State, avand in vedere ca nu am prea auzit de asemenea metode folosite de parintii americani pentru a controla impulsurile „gameristice” ale odraslelor.

Bomboana pe coliva este totusi descrierea de pe spate. Din motive extrem de simple, adica nu dorim sa alteram valoarea „artistica” a compozitiei, am lasat varianta in engleza. Enjoy!

To prevent what it calls ”Nintendonitis” — irritability and obsessive behavior — Safe Care Products Inc. is selling Homework First, a lock for Nintendo games that blocks the opening of the cartridge compartment. Safe Care president Tom Lowe invented the 15.95 device after hearing that a friend’s 14-year-old son stayed up all night playing Nintendo instead of studying for finals. Homework First has received endorsements from a pediatrician and the Council for Children’s Television and Media. Nintendo refused to cooperate with Lowe, but he has sold about 25,000 locks in toy stores and by phone (800-235-6646, ext. 480).

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. La mine maicamea rezolva problema cu prea mult la pc mai intai cu mausu apoi tastatura si mai tarziu cu cablul de alimentare de la sursa……. si cand pleca de acasa mai multe zile ma duceam si cumparam unul de la magazin, 10 ron unu(2 sticle de cola anii 2000)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button