MORE

Cum arată Socket AM4?

Primele imagini cu socket-ul AM4 și-au făcut apariția, și dacă sperați cumva ca AMD să treacă la LGA, atunci clar ați subestimat cât de mult control are Intel asupra producătorilor de plăci de bază cât să îi convingă să facă ei partea cea mai problematică din socket.

AMD nu are la fel de mult control, așa că pinii rămân pe procesor. În acest caz este vorba de 1331 de pini, cu aproape 400 mai mulți ca anticul AM3+. Procesoarele care se vor folosi de acest socket vor avea astfel mai multe conexiuni directe cu placa de bază ca cele Intel dedicate utilizatorilor de rând, dar tot puțin în comparație cu platforma dedicată entuziaștilor, care sare de 2000 de pini.

Acest socket ar trebui să fie standardul pentru procesoarele AMD din următorii ani. Poate nu la fel de mult ca AM3+, deoarece acesta a stat pe piață ceva mai mult decât este benefic. La urma urmei, plăcile de bază cu AM3+ nu au nici măcar PCI-E 3.0, fiind deja anunțat 4.0.

Inițial vor fi lansate noile APU-uri din seria Bristol Ridge, bazate pe Excavator, iar apoi vom avea parte de procesoarele din seria Summit Ridge, bazate pe Zen. După acestea vor sosi și APU-urile Zen, ca parte din seria Raven Ridge.

Plăcile de bază care folosesc Socket AM4 ar trebui să sosească în curând.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

11 Comments

  1. pentru consumatorul care graieste ca „am un i5 (nu conteaza ca e generatia 1, e i5 fratzik), placa de 2 giga si 8 giga de ram si hard de 1 tera” zen e inutil 🙂

    1. Pentru tine da,pentru restul lumii care apreciaza fiecare banut nu.Uitate la teste si dupa accea vorbeste.La acelasi pret AMD Zen are performante duble fata de procesoarele Intel.Al tau I5 e fara valoare raportat la Zen,compari mere cu pere…..

  2. Eu sunt fan AMD de foarte mult timp, exclus acele amd uri vechi singele core,.. dar cele am3+ FX sunt chiar f bune,.. fata de intel-raport pret, pe jumatate,. am facut zeci de teste,.. marea problema e sa aveti o carcasa de marca gen Antec, Thermaltake, sursa buna , si vreo 3 colelre de, 2 evacuare si unul de intrare de 120mm, si atunci isi face traba f bine,.. ..CPU fx 4320 tactat la 4,2 ghz( quad core) sta in 28-30 grade cu programe deschise multitasting, |+ uttorent,.. sistem cu 2 montitoare IPS 4 K ,.. ( video e un RX 460 OC 4gb ddr 5) si nu am absolut nici o problema,… deci amd e chiar f bun,.,. am si un Intel sky lake cu 16 gb ddr 4 , un I3-6100 cei drept,.. am rulat diferite jocuri, aplicatii si, diferenta mare nu exista , ba chiar fx 4320 il bate la cur un pic, si ATENTIE E LA JUMATATE DE PRET APROAPE,… acu daca ZEN ul vine cu un TMP mai mic, .. si performante mari e f ok, va exploda in vamzari,. dar sa vina si cu placile de baza ieftine fata de 1151…

  3. treaba cu pci espres 2.0 vs 3.0 este bulshit credetima pe cuvant, afevarata putere de procesare se va vedea abia la aparitia pci expres 4.0 prin 2018-2019 poate chiar 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button