MORE

Cum arata si cum a fost facuta prima camera digitala realizata in lume!

Care a fost prima camera digitala realizata in lume? 

O intrebare destul de simpla pentru un individ care stie sa foloseasca Wikipedia si Google am putea spune. Doar ca nu a fost chiar asa de simplu. Sursele sunt destul de variate, iar rezultatele sunt si mai neconcludente. Ba Canon a facut prima camera digitala, ba Nikon au fost primii, ba Kodak! Fiecare site imi spunea altceva, fara sa imi ofere un rezultat clar si incontestabil. Asta pana am pus osu’ la treaba, atat eu, cat si doi amici si am descoperit intr-un final pe blogul celor de la Kodak, in care Steve Sasson explica cum in 1975 intr-un mic laborator de cercetare a creat…prima camera digitala din lume.

Steve Sasson explica in acelasi post cam care a fost procesul de creatie si cam cum arata dracovenia digitala:

„Avea o lentila pe care am „imprumutat-o” dintr-un cos de componente folosite. Pe laterala improvizatiei noastre am inghesuit un recorder digital de casete, 16 baterii nichel cadmium, un nou tip de CCD cu personalitate, la vremea aceea, o implementare de convertor analog digital, furata de la un voltmetru digital, cateva zeci de placi analoage si digitale puse cap la cap si vei avea o imagine aproximativa a ceea ce inseamna o camera foto digitala in 1975.”

Pentru ca stimatii nostri cititori sa isi faca o idee, camera cantarea in jur de 3.5 Kg, avea o rezolutie de 0.01 megapixeli, fotografiile erau doar alb-negru, erau stocate pe banda magnetica, fotografierea dura 23 de secunde pentru a putea fi creata o poza si pentru a putea vedea continutul, si da, mai trebuia sa legi si „gantera” la un televizor.

Din 1975 pana astazi tehnologia a avansat ceva. Dar aceasta curiozitate ne-am gadit ca merita impartasita cu voi.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button