Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Cum a fost Symbianul tinut „ostatic”, si rascumparat de Nokia :)

/
/
/
/
image

Symbian s-a vrut o revolutie a OS-urilor pentru telefoanele mobile, asta pana cand sa apara pe piata iOS-ul si sa tulbure apele pentru toti producatorii de terminale mobile. Symbianul s-a bucurat de raspandire in perioada de glorie a Nokia, dar se pare ca finlandezii au avut ceva probleme „inedite” din cauza acestuia.

Potrivit unui post TV finlandez, Nokia a platit cateva milioane de euro pentru a pastra cheia de criptare privata. Sursa MTV News (nu postul ala cu muzica 🙂 relateaza ca un „grup” a amenintat pe Nokia ca daca nu platesc rascumpararea, key-ul va aparea pe internet. Intr-un cuvant, Symbian devenea peste noapte cel mai vulnerabil sistem de operare mobil de pe planeta.

La vremea respectiva, Nokia au contactat autoritatile, in speranta ca pot prinde grupul care tinea „ostatic” Symbian-ul, fiind pus la cale si un filaj pentru a prinde „criminalii” in timp ce incearca sa isi colecteze banii de rascumparare dintr-o parcare. Ce sa mai… ca in filme. Si exact ca in filme, ceva a mers extrem de prost. Dupa ce grupul si-a luat banii, cateva milioane se pare, pentru ca Nokia inca nu au declarat cat au pus in punguta, politia a pierdut urma „infractorilor” prin oras, autoritatile avand si in ziua de astazi cazul Symbian deschis.

Este destul de interesant sa vedem o particica de istorie cum iese la suprafata. Symbian-ul in ziua de astazi este un sistem Open Source, dar la vremea aceea era „the big thing”. Daca tot nu mai exista compania, fostii executivi Nokia ar putea castiga ceva din drepturile de ecranizare pentru aceasta poveste 🙂

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar