MORE

Cum a evoluat Vive

Vive, dispozitivul de VR realizat de HTC in colaborare cu Valve, se apropie de lansare. Un moment numai bun pentru ca HTC sa arate exact cat de mult a evoluat dispozitivul de la prima versiune, si pana acum.

Mai intai, avem componenta principala a lui Vive, ochelarii.

htcive4

htcvive3Vive a trecut printr-o serie de reproiectari majore, varianta curenta fiind mai mica, mai compacta, mai eleganta si nu mai arata de parca ti-ar rupe gatul dupa o utilizare prelungita. Mai este prezenta acum si o camera care va permite sa vedeti pe unde mergeti, ca nu cumva sa calcati peste pisici, caini, plante, cabluri sau copii.

Apoi avem controller-ul.

HTCVIve2

Acesta e evoluat mult de la varianta initiala. Controller-ul a devenit initial mai mare, din moment ce prima editie era cam subreda, iar apoi a fost slefuita pentru a fi mai putin colturoasa. Daca va intrebati de ce are chestia aia rotunda in capat, nu este acolo sa puneti un lightsaber, ci pentru aranjamentul senzorilor. Desi, daca vreti sa puneti acolo un lightsaber, puteti face asta. La urma urmei, trebuie sa aveti cu ce lovi animalele de companie pe care nu le calcati.

In cele din urma avem unitatea de senzori.

HGCvive1

Spre deosebire de Oculus Rift, aceasta cutie, numita Lighthouse, este necesara pentru a umple o incapere cu lumina invizibila care creeaza un camp in care senzorii pot fi detectati. Aceasta cutie a devenit mai mica, mai estetica si mai putin predispusa sa sparga capul unui animal de companie cand o trantesti de pe birou.

Important este ca, spre deosebire de Oculus Rift, sansele sa provoci daune severe animalelor de companie, copiilor, mobilei, plantelor, familiei in general, sunt diminuate cu HTC Vive.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button