MORE

Cum a evoluat puterea grafica in 6 ani?

Noua generatie de placi video este pe jumatate lansata. Nvidia deja domina piata cu 1080 si 1070, iar RX 480 urmeaza sa apara peste cateva zile.

Pe la inceputul anului, unii dintre noi inca mai foloseam placi video lansat cu 6 ani in urma si tot ne intrebam exact cat de multa performanta poate aduce progresul facut dupa toti acesti ani. Daca sunteti unul din acesti oameni, nu mai trebuie sa va intrebati, pentru ca exista un raspuns foarte clar.

Techspot a realizat un benchmark foarte detaliat care se intinde pe 6 ani de placi video GeForce, incepand de la GTX 480 si pana la GTX 1080. Au fost testate numeroase jocuri, iar rezultatele sunt destul de impresionante. In titluri precum Sleeping Dogs, unul din cazurile mai extreme, sporul de performanta este de aproape 9 ori.

slepeing dogs techspot

Pana si la cele mai conservative sporuri de performanta, diferenta de putere dintre vechiul GTX 480 si un GTX 1080 este de 5 ori in favoarea noii tehnologii. Ce e drept, GTX 480 nu era tocmai cea mai grozava creatie a celor de la Nvidia. Functiona sub load la temperaturi de 94 de grade si consuma curent de una singrua aproape cat doua placi contemporane la un loc.

Totusi, pentru cei care inca mai folosesc o placa video veche aceasta comparatie ar trebui sa fie foarte informativa.

Witcher

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button