Gaming

Cultura de gaming a Japoniei in 360 de grade

Daca ati fosti vreodata curiosi sa aflati mai multe despre cultura de gaming din Japonia, acum aveti ocazia sa faceti asta chiar pe 360 de grade si la o rezolutie de 8K.

Un youtuber numit Matthew Patrick a inceput o serie noua prin care doreste sa exploreze diversele aspecte ale culturii gamingului de pe mapamond. Iar primul episod este dedicat Japoniei si obsesiei natiunii pentru salile de jocuri, care in cam fiecare alt colt din lume au cam disparut.

Acesta serie este realizata in coaborare cu echipa Daydream de la Google, aceasta oferind acces la camere de VR 8K Jump, capabile sa capteze imagini intr-un detaliu foarte bun pe 360 de grade. Astfel, fiecare cadru dintr-o scena poate fi explorat in detaliu de catre cei care urmaresc documentarul, nu vor trebui sa se multumeasca doar cu ceea ce a considerat cameramanul ca ar fi fost interesant. Si pentru ca rezolutia este de 8K, va fi detaliu amplu. Sunt chiar sanse bune ca pe unele sisteme acest clip nici mcar nu va functiona cum trebuie la o asemenea rezolutie. Dar pentru cei care nu dispun de sisteme puternice exista rezolutii mai mici la dispozitie si optiunea de 2D sau chiar 3D cu ochelari rosu/cyan.

Patrick intentioneaza sa continue aceasta serie, vizitand diverse alte locuri din lume pentru a explora lucruri precum cultura de eSports din Coreea de Sud sau cultul lui FIFA din Brazilia, totul filmat in acelasi fel.

[Engadget]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button