Știri ITRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Cu poți păcăli Google Maps cu o grămadă de telefoane SH

Să sperăm că nu va abuza cineva conceptul acesta

Mai știți cum lumea juca Pokemon Go folosind Bluestacks și emulând un GPS ce le permitea să se plimbe de colo colo, colectând animăluțe pufoase fără să iasă vreodată din casă? Eh, ce s-ar întâmpla dacă cineva ar aplica o astfel de idee pe ceva mai important, cum ar fi Google Maps?

Probabil n-ar funcționa cu Bluestacks și un emulator, dar funcționează al naibii de amuzant cu 99 de telefoane la mâna a două cărate foarte lent într-un cărucior pe o stradă. Un artist din Germania, numit Simon Weckert, a decis să vadă ce s-ar întâmpla dacă s-ar plimba pe străzi cu un astfel de cărucior plin cu telefoane la mâna a doua, toate pornite, toate rulând Google Maps.

Rezultatul a fost că într-un timp foarte scurt a reușit să convingă sistemul că era un număr foarte mare de mașini mișcându-se foarte lent, toate în aceeași zonă mică de pe o anumită stradă. Clar, sistemul credea, există o problemă aici. Așa că a început să marcheze străzile pe care se plimba căruciorul ca fiind supra-aglomerate, fiind marcate cu roșu pe hartă.

Să sperăm acum că nu se găsesc mai mulți oameni care să repete acest experiment, pentru că o grămadă de lume depinde de Google Maps și de diverse alte aplicații similare pentru navigare. Bine, poate nu pe la noi, dar pe undeva prin lume.

[Bleeping Computer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button