MORE

Cryptomonedele își mai pierd din valoare din cauza Google

Cryptomonedele au încasat o lovitură puternică atunci când Google a anunțat o interdicție pe scară largă privind reclamele conexe. Interdicția intră în vigoare în iunie și acoperă toate aspectele legate de cryptomonede, inclusiv ofertele inițiale de monede (ICO), schimburi, portofele și chiar sfaturi comerciale.

Google îi calcă pe urme lui Facebook, care a implementat o interdicție similară la începutul anului. În acel moment, Bitcoin a scăzut în valoare cu 12%, potrivit CNBC.

De data aceasta, anunțul a readus Bitcoin-ul de la poziția sa de peste 9.000 dolari înapoi la 8252.39 dolari, care este cea mai mică valoare într-o lună. Acesta și-a revenit într-o oarecare măsură de atunci, deși nu cu mult – cryptomoneda se tranzacționează la 8,279.44 dolari la momentul redactării acestei știri.

Bitcoin nu este singura monedă digitală care a înregistrat o pierdere. Ethereum și Litecoin au scăzut ambele, prima cu un procent de 9,5%, iar a doua cu 6,5%.

Există reacții mixte la acest anunț. Brian Kelly, CEO al BKCM, a declarat pentru CNBC că interdicția reprezintă un „burger fără nimic” în planul de ansamblu al lucrurilor și că „China a interzis Bitcoin din 2013”. Alții sunt mult mai iritați.

Cum sunt în cele din urmă afectate minatul și lipsa actuală a unităților de plăci video, rămâne încă de văzut. Nu sperăm la foarte multe, în parte pentru că am învățat să nu tragem prea multe concluzii atunci când vine vorba de scăderea valorilor pentru cryptomonede. Bitcoin a fost deosebit de volatil. Acest lucru ar putea să nu pară relevant, deoarece exploatarea Bitcoin s-a mutat în mare parte la hardware-ul ASIC în aceste zile, dar nu este ceva ieșit din comun să minăm alte cryptomonede și să le schimbăm ulterior în Bitcoin.

GDC și GTC vor avea loc în curând. Sperăm că vor exista noi anunțuri despre plăcile video sau, cel puțin, unele știri despre ce se întâmplă pentru a combate lipsa.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button