GamingPC&ConsolesȘtiri IT

CryEngine ajunge pe mobile

Nu cu vreun joc, ci în general

Probabil ați observat că toată chestia asta cu „jocuri pe mobile” a devenit destul de mare în ultima vreme. Și nu mă refer doar la succesiunea infinită de creații la care nu ai nici un fel de gameplay efectiv sau decizii de făcut, ci doar o succesiune de acțiuni predefinite, repetitive, adesea pentru care trebuie să plătești. Avem și jocuri chiar bune pe mobile, ocazional chiar unele ce nu sunt pur și simplu portări ale unor jocuri de PC. Spre exemplu… Monument Valley?

Oricum, Crytek a decis că a venit timpul să facă marele pas de a-și porta motorul și pe această platformă, fiind acum disponibil pe Android, sub forma unui beta test. Nu există vreun joc efectiv deocamdată, dar dezvoltatorii interesați să facă unul pot să acceseze acum motorul și să creeze lucruri minunate cu el, probabil. CryEngine ar trebui să fie disponibil și pentru iOS la un moment din viitor.

Puteți vedea mai jos cum arată motorul rulând pe un Samsung Galaxy S20+. Nu știu să vă spun cum sau dacă va rula pe mobile cu chipset-uri mai firave.

Pasul luat acum de Crytek este unul foarte important, deoarece cam fiecare alt motor de jocuri comercial este disponibil pentru mobile de o jumătate de un deceniu. Faptul că nu a fost disponibil până acum pe platforme mobile n-a fost tocmai în favoarea companiei.

[Kit Guru]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button