MORE

CryEngine 5 vs CryEngine 3

Cea mai noua iteratie a lui CryEngine adauga un numar mare de imbunatatiri, cum ar fi DirectX 12. Dar cum se compara la nivel de performanta cu tehnologia anterioara, cu CryEngine 3?

Un utilizator de Youtube numit club4hz a realizat o comparatie intre cele doua motoare grafice, folosind aceeasi scena rulata la acelasi detaliu, ambele folosind tehnologia Sparse Voxel Octree Total Illumination pentru a reda efecte mai realistice de lumina.

In comparatia de mai jos, ambele motoare functioneaza sub DirectX 11 dar chiar si asa se poate observa o diferenta majora in ceea ce priveste performanta, in unele cazuri CryEngine 5 fiind mai rapid si cu 20 de cadre pe secunda.

Exista si cateva diferente de detaliu, din cauza tehnologiei. CryEngine 3 are un efect de involburare al apei la un moment care nu este prezent in CryEngine 5, iar motorul cel nou pare sa aiba ceata volumetrica activata.

Cat despre diferenta dintre DirectX 11 si DirectX 12, un test similar a fost efectuat, comparand performanta lui CryEngine 5 intre cele doua API-uri. Rezultatul este oarecum surprinzator.

DirectX 11 are avantajul in ceea ce priveste performanta pe CryEngine 5. Totusi, ar putea fi si o explicatie la mijloc. Testul a fost efectuat folosind o placa video GTX 780 Ti, care desi suporta DirectX 12 nu il suporta tocmai in intregime, ducand lipsa de cateva elemente care mai sporesc performanta.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button