GamingPCPC&ConsolesȘtiriTech&IT

Crucial lansează T705 Gen5 NVMe, un SSD cu viteze de până la 14.5 GBps

Radiatorul are un design stratificat, care seamănă cu un circuit imprimat

Crucial a prezentat cel mai recent membru al gamei sale de SSD-uri NVMe Gen5, din segmentul consumer, T705 PCIe 5.0 M.2 2280 NVMe, urmașul lui Crucial T700 lansat anul trecut. Compania s-a concentrat pe segmentul SSD de consum de înaltă calitate în ultimele trimestre. T700 a fost unul dintre primii care a oferit viteze de citire de peste 12 GBps, iar T705 care este lansat astăzi este una dintre primele unități disponibile pentru cumpărare în categoria viteze de citire de peste 14 GBps.

Caracteristici ale SSD-ului Crucial T705

Noul SSD vine echipat cu controlerul Phison E26 și memoria NAND 3D TLC B58R de la Micron, îmbunătățită acum pentru a opera la 2400 MT/s, față de 2000 MT/s în versiunea anterioară. Această evoluție permite Crucial să ofere performanțe îmbunătățite, cu viteză de scriere mai mare cu 20% și de citire cu 18%, menținând un consum similar de energie.

T705 este destinat jucătorilor, creatorilor de conținut, profesioniștilor și scenariilor de utilizare intense în domeniul inteligenței artificiale, vine în trei variante de capacitate – 1TB, 2TB și 4TB, oferind opțiuni cu și fără radiator. Există chiar și o ediție limitată, cu radiator alb, pentru versiunea de 2TB, gândită special pentru cei cu plăci de bază albe.

 

SSD Crucial T705 cu radiator
foto Crucial

Radiatorul arată puțin ciudat, are un design stratificat, care ar putea aminti de un circuit imprimat, ceea ce este caracteristic pentru sistemele de răcire proiectate să maximizeze suprafața de contact cu aerul și să îmbunătățească dispersia căldurii.

Crucial asigură că radiatorul pasiv furnizat este suficient pentru a preveni reducerea performanței sub sarcină prelungită, cu un firmware care limitează temperatura la 81°C și un mecanism de întrerupere de siguranță care se activează la 90°C.

Piața SSD-urilor de consum Gen5 este încă la început, dar cererea în creștere pentru aceste SSD-uri de înaltă performanță va continua. Deocamdată, Crucial/Micron, în parteneriat cu Phison, rămâne singurul furnizor de top cu o gamă de SSD-uri de consum Gen5 de înaltă performanță, iar T705 își consolidează și mai mult poziția de lider în această categorie.

Prețul la precomandă pentru varianta de 1TB a lui Crucial T705 este de 260 de dolari.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button