Știri

Crucea Roșie le cere gamerilor să nu mai comită crime de război… în jocuri?!

Ce?

Jocurile video au fost subiect de discuție încă de pe la începuturi. Discuții precum violența care transformă tinerii naivi și inofensivi în mașinării de ucis cu AK-47 și alte bazaconii d-astea inventate de mămici americane plictisite. Dar ultima inițiativă de genul vine de la Crucea Roșie, o asociație recunoscută la nivel mondial pentru faptele bune pe care le face și pentru ajutorul oferit tuturor celor care au nevoie de el.

Cea mai nouă campanie a acestei organizații este însă dintr-un domeniu puțin mai diferit – aș putea spune chiar SF, mai ales când asculți cu atenție ce au de zis. Deci sună cam așa: Crucea Roșie semnează parteneriate cu streameri care prezintă audienței moduri în care te poți juca fără să comiți crime de război… în Call of Duty Warzone și alte nenorociri de shootere în care ești încurajat să joci în picioare pe toți cei din fața ta. Asta în numele ego-ului virtual care se bucură că a mai bifat o victorie.

După care oamenii ăștia au zis că „Băi, cum ar fi să le zicem noi oamenilor pasionați de jocuri că există metode sănătoase de jucat?!” Și acum avem inițiative anti crime de război în jocuri first person shooter. Și nu zic, Doamne ferește, nu am nimic cu oamenii. Mi se pare admirabil, însă nu știu dacă jocurile video sunt mediul potrivit pentru o astfel de campanie de informare, sau ce-o fi ea de fapt.

Amestecurile astea de mainstream cu scena de entertainment, mai ales asta pe gaming, nu s-au pupat mereu bine. Și acum oamenii se așteaptă că brusc, gamerii vor deveni ființe mai puțin toxice când se joacă. Și mi se pare amuzantă și tactica asta de a amesteca probleme sociale reale cu oameni care sunt caracterizați prin… stereotipul persoanei care stă doar în casă cu nasul în ecran. Și o spun cât se poate de sincer, decât să îmi zică cineva cum să-mi joc Battlefield-ul, prefer să mă privească ca pe un outcast al societății care stă cu nasul în monitor toată ziua. Dar presupun că dacă este pentru binele comun, sau vreo cauză d-asta nobilă, putem considera toată chestia asta un mesaj de informare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button