PC&Consoles

Croteam va înlocui DirectX 9 cu Vulkan în toate jocurile sale

Croteam și Vulkan au mers mână în mână încă din prima zi. Compania a fost printre primele care să integreze noul API în jocul The Talos Principle, iar acum îl va adopta în totalitate.

Studioul a dezvăluit nu doar că Serious Sam 4 este încă în lucru și că va folosi Vulkan, dar că toate jocurile Serious Sam, chiar și cele cu mai bine de o jumătate de deceniu în urmă, vor primi suport pentru acest API.

Serious Sam Fusion 2017 este inițiativa sub care Croteam va face aceste update-uri. Asta va presupune adăugarea de suport deplin pentru Linux, SteamOS și OSX, folosirea de executabile de 64 biți și Vulkan.

Pentru compatibilitate cât mai bună, jocurile acestea vor rămâne fără suport pentru DirectX 9. Dar vor primi suport pentru monitoare multiple, un mod borderless window, streaming de texturi fizică mai bună, randare pe fire multiple, suport superior pentru modding și ceva neașteptat. Audio 3D funcțional va fi adăugat prin intermediul unui mixer audio construit special cu această ocazie. Dacă vă întrebați de ce nu folosesc DirectSound pentru asta și gata, probabil ați ratat partea la care Microsoft a omorât DirectSound cu Vista. Suport pentru metode de control multiple va mai fi inclus.

Jocurile afectate de această schimbare vor fi Serious Sam 3, Serious Sam The First Encounter HD, Serious Sam The Second Encounter și Serious Sam VR: The First Encounter.

Jocul cel din urmă este încă în Early Access, și va primi încă o funcție hazlie. Veți putea juca în mod cooperativ între varianta VR și cea non-VR a lui The First Encounter.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button