Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Criza de semiconductori continuă în timp ce SUA vrea să mute producția pe teren propriu

Senatul Statelor Unite a votat în decursul zilei de ieri cu o diferență covârșitoare (68-32) aprobarea unui proiect de lege care are scopul de a încuraja producția de semiconductori pentru a concura cu fabricile din China. Această măsură este o cauză a situației create de criza de semiconductori, dar în același timp înseamnă că problema nu va fi remediată în perioada imediat următoare, mai ales că trebuie să luăm în considerare timpul necesar construcției de fabrici de la zero, pe teren american.

SUA alocă sute de miliarde de dolari pentru a soluționa criza de semiconductori

Această măsură a dus la alocarea a nu mai puțin de 190 de miliarde de dolari, bani pe care Statele Unite îi va investi în cercetare și dezvoltare. Adițional, alte 54 de miliarde vor fi investiți în cercetarea și producția de semiconductori pentru dispozitive de telecomunicații, alături de încă 52 de miliarde care vor ajunge în bugetul pentru dezvoltarea chip-urilor folosite in industria de automobile.

În urma acestor măsuri, parlamentul chinez și-a exprimat indignarea și s-a opus propunerii. Aceștia au declarat că măsurile luate de americani sunt dovezi de „paranoia nejustificată și dorința de a fi singurul câștigător” și susține că această mișcare va ruina spiritul de competiție și inovație.

Intel criza de chip-uri

Propunerea trebuie acum să treacă de Camera Reprezentanților pentru a putea fi trimisă spre Casa Albă pentru a fi semnată de Biden. Legea mai include și alte măsuri legate de China, precum interzicerea TikTok pe dispozitivele folosite de membrii guvernului, blocarea achizițiilor de drone fabricate de firme finanțate de statul chinez și dreptul diplomaților taiwanezi de a-și afișa steagul și de a-și purta uniformele atunci când sunt pe pământ american cu treburi oficiale.

O chestiune de timp

Între timp, criza de semiconductori rămâne o problemă din prezent, iar modul în care SUA abordează situația nu face decât să încetinească soluționarea acesteia. Rămâne de văzut cât timp va dura până când legea va fi aprobată (dacă va fi) și cât de repede vor reuși americanii să construiască infrastructura necesară unei astfel de măsuri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button