Auto

Criza de procesoare lovește în continuare puternic domeniul auto

Având în vedere că toată lumea vorbește despre cum posesorii de PC-uri, laptop-uri și console sunt afectați de criza procesoarelor, nu ar trebui să uităm de faptul că și industria automobilelor are de suferit în această situație.

Cantitățile reduse de procesoare obligă producătorii de automobile să-și întrerupă activitatea în unele fabrici, să livreze mașini fără anumite sisteme, sau să construiască mașini și să le țină pur și simplu în parcări până când vor ajunge chip-urile. Mai mult, această criză a urcat prețurile la automobile cu până la 15%.

Publicația Automotive News ne prezintă niște numere care arată cât de mult afectează criza de procesoare industria automobilelor. Aceste informații arată că numărul de mașini fabricate de producătorii din America de Nord este cu 100.000 de unități mai mic decât în mod normal, iar asta doar în această săptămână.

Din moment ce criza procesoarelor nu pare să se oprească deocamdată, ne putem aștepta ca aceste numere să crească constant în următoarele luni, atât pentru americani, cât și pentru restul lumii. Producătorii americani sunt, aparent, mult mai afectați de această criză decât europenii, deoarece de la începutul anului și până acum, America de Nord și-a redus producția de autovehicule cu imensul număr de trei milioane de unități, iar până la finalul anului, se va ajunge la 3.8 milioane.

Dar industria chip-urilor rămâne imprevizibilă, deci tot ce putem face este să sperăm că această criză se va termina cât mai repede, pentru că din cauza ei, atât producătorii cât și utilizatorii din cadrul mai multor domenii au de suferit.

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button