Știri ITRSS PaginaDeMedia

Criza de chip-uri duce la creșterea prețurilor electronicelor, începând cu sectorul TV

Pandemia de coronavirus a lovit puternic foarte multe domenii, forțându-i pe mulți să își continuie activitatea de la școală sau de la muncă în format online. Totodată, oamenii s-au îndreptat către grămezi de electronice pentru a-și mai alunga plictiseala. Telefoane, televizoare, laptopuri, tablete, console, toate sunt folosite fie pentru apeluri pe Zoom sau Skype, fie pentru binge pe Netflix sau butonatul jocurilor preferate.

Odată cu pandemia, lumea a început să se confrunte și cu criza de chip-uri. Lipsa componentelor hardware atât de necesare producției în masă a condus la limitarea drastică a stocurilor și la creșterea explozivă a prețurilor pentru astfel de device-uri, criza afectând din ce în ce mai mult și sectorul TV, unde televizoare inteligente au început să-și bombardeze clienții cu prețuri exorbitante.

Sectorul TV este amenințat

În ultimele luni, prețurile unor astfel de TV-uri, mai ales cele cu ecrane mari au crescut cu 30% față de situația din vara trecută. Creșterea este un rezultat direct și o concluzie irefutabilă a faptului că nu suplimentarea forței de lucru și producția accelerată vor rezolva problema. Cum poți construi ceva dacă nu ai materialele necesare, ergo chip-urile?

Criza de chip-uri duce la niște adevăruri dureroase

Mai mulți producători, printre care și ASUS, sunt conștienți de această situație, menționând în mod direct această decizie importantă. În martie, ASUS a delcarat faptul că această criză anunță o creștere inevitabilă a prețurilor pentru electronice, o lovitură puternică pentru consumatorii de pretutindeni.

Din păcate, asistăm la o creștere inevitabilă a prețurilor pentru astfel de componente. In unele cazuri, costurile de producție ridicate se răsfrâng asupra clienților noștri [producătorii de electronice]. Se mai întâmplă și ca aceștia să transmită aceste prețuri ridicate către cumpărătorii de pe piața largă. Michael Hurlston, CEO pentru Synaptics

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button