GamingTech&IT

Criticul de jocuri John ‘TotalBiscuit’ Bain a decedat

Am neplăcuta datorie de a vă informa că John Peter Bain, criticul de jocuri cunoscut mai bine sub numele TotalBiscuit, a decedat în urmă cu câteva ore.

În 2014 el a fost diagnosticat cu o formă de cancer care, în ciuda tratamentului îndelungat și a unor semne inițiale pozitive, i-a curmat viața la vârsta de numai 33 de ani.

John Bain și-a început cariera de critic încă din anul 2005, pe un canal de radio creat de fani numit World of Warcraft Radio, unde găzduia emisiunea săptămânală „Blue Plz!” . După închiderea acestui proiect, a început să publice emisiuni despre expansion-ul Cataclysm al lui World of Warcraft, aflat în acel moment în stadiu Beta, pe canalul său de Youtube. Aceste emisiuni au fost foarte populare și au fost acompaniate de comentarii ale unor meciuri de Starcraft 2, Bain devenind un comentator binecunoscut din sectorul eSports. Pasiunea sa pentru Starcraft a culminat cu înființarea în 2012 propriei echipe profesioniste, Axiom, care a fost desființată după înrăutățirea condiției sale medicale în 2015.

Cea mai celebră serie de emisiuni produsă de Jon Bain a fost ”WTF is…”, în care încerca să ofere o analiză a jocurilor recent lansate, iar în același timp să mărească vizibilitatea jocurilor care nu erau luate în seamă de public sau de presa de specialitate, în special cele indie. Emisiunea a fost, de-a lungul anilor, responsabilă pentru popularizarea a numeroase jocuri și chiar salvarea de la faliment a unor studiouri, printre cele mai notabile fiind Digital Extremes, a căror joc Warframe a primit foarte multă atenție ca urmare a emisiunii făcute de Bain. De-a lungul carierei sale a militat pentru protecția drepturilor consumatorului în domeniul jocurilor video, atrăgând adesea atenție asupra tacticilor abuzive și dăunătoare folosite de unele companii.

A încercat să se implice și în producția de jocuri, finanțând dezvoltarea modificării Axiom pentru Starcraft 2, care era menită să ofere un grad de accesibilitate și amuzament similar cu vechile jocuri Command and Conquer RTS-ului făcut de Blizzard.

Luna trecută el și-a anunțat retragerea din munca de critic, deoarece progresul bolii și efectele medicamentelor îl făceau incapabil să lucreze, dar continua să găzduiască podcastul Co-Optional, alături de Jesse Cox și Brooke Thorne.

Întreaga lume a jocurilor va simți lipsa lui TotalBiscuit.

[Genna Bain]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

  1. Decizia sa-l aduceti pe Unacomn a fost una dintre cele mai bune din ultimii ani. Intrebarea e, de ce l-ati lasat sa plece de la bun inceput ?
    Oh, da. #R.I.P TotalBiscuit :(Speram sa nu spun asta dar se pare ca s-a intamplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button