Știri ITTECH

Cripto-monede în valoare de 130 de milioane de dolari au dispărut

Un incident destul de nefericit s-a întâmplat în ultimele săptămâni, ce subliniază că încă mai avem ceva de muncă până când putem ajunge la nivelul la care cripto-monedele pot înlocui sistemele bancare curente.

Gerry Cotten, director al casei de schimb pentru cripto-monede QuadrigaCX din Canada, a decedat la sfârșitul anului trecut, la vârsta de doar 30 de ani. Trecerea sa în neființă a fost însoțită de o problemă destul de gravă pentru compania sa. Mai exact, el și doar el cunoștea datele de acces la portofelul off-line folosit pentru a stoca cripto-monede în valoare de mai bine de 130 de milioane de dolari, ce aparțineau clienților casei de schimb. Portofelul era ținut pe un laptop ce nu era conectat la internet, din motive de securitate.

Văduva sa a declarat că nu a putut da de urma codului de acces necesar pentru a debloca laptop-ul său criptat, și nici specialiștii care au fost angajați pentru a obține acces la acel laptop nu au reușit deocamdată să găsească o soluție. Dacă problema nu poate fi rezolvată, atunci cripto-monedele cu pricina ar putea rămâne pierdute permanent.

Casele de schimb pentru cripto-monede nu au tocmai cea mai grozavă reputație, încă dinainte ca mania Bitcoin să explodeze fiind numeroase incidente în care sume colosale au fost furate sau pur și simplu pierdute.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button