TECH

Creatorul Web-ului aprobă integrarea de DRM în standardele W3C

Tim Berners-Lee, omul responsabil pentru inventarea World Wide Web-ului și director al W3C, anunță că și-a dat aprobarea pentru adoptarea unei forme de DRM ca o parte din standardul pentru dezvoltare a paginilor de internet.

Encrypted Media Extensions este o măsură ce face acum parte din recomandările organizației World Wide Web Consortium pentru dezvoltarea paginilor și aplicațiilor de web. Conform lui Berners-Lee, DRM era inevitabil, așa că fie lăsau fiecare dezvoltator de browser și fiecare companie de media să facă propria implementare, fie W3C venea cu o soluție comună care să fie folosită de toată lumea.

Decizia sa nu a fost primită prea bine de toată organizația, în special nu de cei care țin mai mult la libertate și la securitate. Aceștia susțin că noul standard este un pericol pentru internet, sau chiar că ar semnala sfârșitul WWW-ului așa cum îl știm. Standardul EME a fost dezvoltat de reprezentați ai Google, Microsoft și Netflix, ceva ce nu a fost pe placul multora. Implementarea de DRM la nivelul acesta este văzută ca o capitulare în fața presiunilor făcute de corporațiile multi-media de-a limita libertatea utilizatorului, iar neintenționat poate duce la probleme de securitate.

Membrii care se opun deciziei au până la sfârșitul săptămânii viitoare să facă apel. În cazul în care 5% din cele 475 de entități care fac parte din W3C se opun, atunci se va declanșa un vot care să determine soarta soluției de DRM.

 

[The Register]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button