TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Creatorul Task Manager ne invata cateva trucuri interesante

Nu stiu de voi, dar eu am crescut cu un PC destul de slab, astfel Task Manager era de multe ori salvarea mea. Mereu l-am privit ca pe ultima solutie cand ceva mergea rau; gand pe care-l am in cap si astazi. Bine, intre timp mica unealta din Windows a evoluat si mai nou stie sa arate si temperatura placii video. Haideti insa sa vorbim despre cateva trucuri interesante pe care s-ar putea sa nu le stiti.

David Plummer, creatorul Task Manager, a postat pe reddit cateva tips & tricks pe care nu le stiam. Postarea se numeste „Am creat Task Manager si imi amintesc cate ceva…„. Aparent, Plummer a scris codul pentru TaskMgr in 1994 si dezvoltatorii NT Silverback i-au permis acestuia sa-l integreze in Windows.

Daca o instanta Task Manager se blocheaza vreodata sau da un crash, prin apasarea CTRL + SHIFT + ESC puteti deschide una noua. Winlogon va cauta procesul care ruleaza deja si va incerca sa-l restaureze pentru 10 secunde. Daca procesul vechi nu da semne de viata, un altul va fi lansat. In acest fel, Task Manager nu poate fi blocat atata timp cat exista minimul de resurse disponibile pentru a-l rula.

Ce alte trucuri mai ascunde Task Manager?

Comenzile pentru Task Manager nu se opresc aici, unealata fiind mai complicata decat o stim unii dintre noi. Haideti sa vedem ce alte trucuri mai ascunde aceasta:

  • CTRL + SHIFT + ESC va lansa aplicatia chiar daca explorer.exe are probleme si nu mai poti vedea interfata grafica.
  • Poti gasi executabilul de pe care ruleaza un proces apasand click dreapta pe acesta, dupa care folosind actiunea Show File Location.
  • Poti sa reorganizezi si sa elimini coloane de date prin simpla apasare cu click stanga si mutarea lor.
  • Task Manager are o optiune de incarcare in reduced mode pentru cazurile in care sunt foarte putin resurse disponibile. Asta inseamna ca va afisa doar procesele si te va lasa sa opresti din ele.
  • Daca tii apasat CTRL + ALT + SHIFT cand restartezi programul dupa ce acesta intampina o problema, vei reseta toate configuratiile interne la setarile din fabrica.
  • Daca ti se incarca doar interfata grafica care iti afiseaza procesele, un dublu-click pe spatiul alb te va duce la interfata normala.

Articole asemanatoare

Back to top button