MORE

Creatorul Silk Road – Ross Ulbricht condamnat pe viata!

Cu toate ca titlul este usor senzationalist, Ross Ulbricht „a fost servit” cu o sentinta pe viata din partea sistemului american de justitie! Nu suntem aici pentru a cantari cat de vinovat este sau nu domnul Ulbricht, totusi, aceasta condamnare stabileste un precedent periculos pentru libertatea pe internet.

Pana in prezent, intregi retele de trafic de materiale ilicite si stupefiante au fost descoperite pe internet, de la anunturi pe Craig’s List, pana la metode mult mai inventive, unele dintre ele incluzand… pagere. Cu toate astea Silk Road este primul site care facilita direct tranzactionarea de stupefiante si alte chestii ilegale pe internet, stabilind astfel contactul dintre cumparator si vanzator, ajungand in mijlocul unei investigatii mondiale.

Ross Ulbricht, supranumit online Dread Pirate Roberts, a pledat pentru o sentinta mai usoara, aceasta putand sa varieze intre 20 de ani si inchisoare pe viata. Judecatoarea insa a fost transanta in cazul lui Ulbricht.

Conform marturiilor de la fata locului, atat acuzarea cat si apararea au sustinut pledoarii de inchidere extrem de convingatoare, Ulbricht declarand ca „doreste sa se schimbe inainte sa-si cunoasca Creatorul”. Nimic nu a miscat-o pe judecatoarea Katherine Forrest.

Este clar ca sistemul american a dorit sa faca un exemplu din Ulbricht si din cele 18 milioane de dolari acumulati din Silk Road, mesajul fiind ca in online, nu poti sa faci nimic din ceea ce nu poti face in lumea reala fara sa te astepti la reprecursiuni. Totusi un argument moral ramane in picioare:

„Ross Ulbricht detinea doar site-ul care facilita tranzactiile – Este vinovata sabia… sau omul, la finalul unei lupte pe viata si pe moarte?”

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button