TECH

Creatorul lui Popcorn Time lucrează la Flixxo, un competitor pentru Youtube

Acum ceva timp Popcorn Time era printre cele mai populare aplicații de pe internet, având parte de numeroase clone și variante mai mult sau mai puțin infectate cu malware.

De atunci, creatorul aplicației s-a alăturat unui alt proiect ce urmează să iasă iasă la iveală luna aceasta. Proiectul se numește Flixxo și încearcă să repare un aspect pe care Popcorn Time nu l-a adresat vreodată. Cel că este plin de conținut care nu prea aparține utilizatorilor, iar cei care au drepturile de autor nu au un mod de-a câștiga bani de pe urma acelui conținut.

Flixxo este un sistem care combină distribuția de conținut prin Bittorrent cu Bitcoin. Distribuția de conținut video este realizată printr-o infrastructură peer-to-peer, similară cu cea a lui Popcorn Time, numai că va exista un mod prin care cei care dețin conținutul să genereze profit. Asta se va face prin monede numite Flixx.

Pe 24 octombrie vor fi introduse pe piață un miliard de astfel de monede. Acestea pot fi cumpărate direct de cei care vor să aibă deja ceva Flixx la îndemână pentru când rețeaua va fi pusă la punct, sau de investitori care se vor putea bucura de creșterea valorii lor atunci când rețeaua va prospera. Apoi, cei care vor să dobândească mai multe astfel de monede le pot lua direct din sistem prin vizionarea de reclame. Așa că existența lor este bazată pe o infuzie de bani, nu apar pur și simplu de nicăieri.

Flixx este apoi distribuit către creatorii de conținut prin like-uri. Fiindcă fiecare utilizator va avea un număr limitat like-uri, în funcție de cât Flixx au, vor avea o valoare, așa că nu vor fi aruncate în stânga și în dreapta. Această cripto-monede nu este limitată doar la rețea, fiind apoi utilizabilă și pe piața generală.

Considerând direcția în care se îndreaptă Youtube, existența lui Flixxo nu ar fi o idee chiar atât de rea. Mai există și LBRY, dar nu este limitat doar la video.

[Torrent Freak]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button