PC

Creatorul lui Popcorn Time a fost găsit

Popcorn Time este o aplicație care a provocat foarte multă controversă în ultima vreme, din moment ce facilitează pirateria de filme și seriale printr-o interfață atât de ușor de folosit, încât te întrebi de ce nu există software legal la fel de bun pe piață. Tocmai asta a fost motivația din spatele realizării sale, conform omului care a creat Popcorn Time.

Federico Abab, un designer din Argentina, a recunoscut recent că ele este misteriosul „Sebastian” care a realizat versiunea inițială a lui Popcorn Time, în mare parte pentru că voia ca oameni ce nu au cunoștințe tehnologice, precum mama sa, să aibă acces prin internet la orice film ar putea dori.

Proiectul a fost o muncă de pasiune, ce i-a provocat numeroase probleme, inițial prin alienarea celor apropiați pentru că petrecea prea mult timp lucrând, iar apoi prin atragerea atenției marilor companii multimedia.

Abab a renunțat la Popcorn Time, și l-a transformat într-un proiect open source, deoarece voia să își recapete tmipul liber, dar și pentru că întreaga echipă ce lucra la Popcorn Time era în pericol.

Avocații Warner Bros au reușit cumva să afle identitatea lor, și în mod periodic le vizitau paginile de LinkedIn, provocând foarte multă neliniște. Se temeau că dintr-o zi în alta s-ar putea trezi cu o citație la tribunal, așa că renunțarea la proiect părea alegerea cea mai bună.

Chiar dacă Abab a abandonat proiectul, Popcorn Time persistă, fiind dezvoltat în variante multiple de echipe răspândite prin toată lumea.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button