GamingPC&ConsolesȘtiri IT

Creatorul lui Minecraft începe să fie scos din propriul joc

Markus Persson poate fi un individ destul de polarizant. Dar un lucru nu poate fi negat, „Notch” a creat Minecraft de unul singur. Unul dintre cele mai populare jocuri ale ultimului deceniu a fost munca sa, chiar dacă a vândut Minecraft către Microsoft cu cinci ani în urmă.

Însă Microsoft pare să aibă alte idei în ultima vreme, din moment ce varianta cea mai recentă a jocului în varianta de Java, 19w31a a îndepărtat referințele la numele său din ecranul de start. În mod normal, când intri în joc ești întâmpinat de un meniu ce are sub sigla Minecraft câte un mic slogan aleator, selectat dintr-o listă. Acea listă conținea până acum două referințe la faptul că „Notch” a realizat Minecraft. Creatorul jocului nu este îndepărtat cu totul, secțiunea de „Credits” încă îi mai conține numele.

Puteți vedea mai jos o imagine de pe PC Gamer cu diferențele dintre cele două variante ale jocului.

Și de ce ar vrea Microsoft să reducă prezența lui Markus Persson în joc? În mare parte probabil pentru că are tendința să vorbească fără nici un fel de inhibiție pe Twitter despre tot soiul de lucruri, unele mai… să zicem colorate decât altele.

[PC Gamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button