PC&Consoles

Creatorul lui Doom are un joc nou

John Romero, unul din oamenii responsabili pentru Doom si Quake, s-a reunit cu un alt creator al lui Doom si Quake, Adrian Carmack (nu este ruda cu John Carmack) pentru a lucra la un nou joc. Acesta se numeste Blackroom se se afla acum pe Kickstarter.

Proiectul are nevoie de 700 de mii de dolari in urmatoarele 31 de zile si promite sa ofere o experienta de FPS ca in vremurile de alta data, dar cu o serie de surprize moderne.

Blackroom este dezvoltat la Night Work Games, un studiou din Irlanda format de Romero, care trimite jucatorul intr-o aventura inedita prin lumi virtuale create de subconstientul uman, scapate de sub control. Vei calatori printr-o varietate de locatii virtuale, cum ar fi castele vechi, orase din vestul salbatic si multe alte lucruri pe care le-ati vizitat in nenumaroate FPS-uri vechi de cand lumea, numai ca acum are sens sa fie toate la un loc. Obiectivuleste cel de-a restabili controlul asupra tehnologiei care le-a generat. Asta va implica ceva hacking care permite modificarea mediului inconjurator, plus impuscarea a cam tot ce misca, folosind un arsenal de arme cu diverse focuri secundare, plus clasice manevre de FPS, ca rocket jumping.

Jocul nu are deocamdata un prototip jucabil sau o varianta functioanala, asa ca nu va pot spune exact cum arata sau cum se misca. Totusi, Romero a promis ca el personal va proiecta toate nivelele lui Blackroom, o veste care chiar este foarte buna. Nu de alta, dar Romero stie bine cum sa faca harti pentru FPS-uri de singleplayer. Un talent foarte rar in ultima vreme, sau cel putin unul pe care marile companii tind sa il ignore.

Blackroom include o campanie de 10 ore, moduri de provocari, moduri cooperative, deathmach, servere dedicate si suport complet pentru modificari. In cazul in care finantarea are succes, Blackroom va fi lansat in iarna anului 2018, asa ca cel mai probabil in 2019.

[Kickstarter]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button